18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAmbulanta a omorit un bebelus

Ambulanta a omorit un bebelus

Un copil de zece luni, din Slatina, a decedat la Spitalul de Urgenta din Craiova, dupa ce a suferit rani grave, in urma unui accident de circulatie, petrecut pe raza localitatii Prunisor-Mehedinti, in dupa-amiaza de 24 septembrie. Mihai Catalin Iotu se afla impreuna cu mama sa intr-o salvare a Serviciului de Ambulanta Olt, care urma sa-i duca inapoi la Slatina de la un spital din Timisoara, unde copilul fusese internat pentru efectuarea unor investigatii.

„Veneam de la Clinica de Investigatii Cardiologice din Timisoara, unde am stat internati citeva zile, timp in care i s-au facut toate analizele necesare pentru a se stabili daca baietelul meu, care se nascuse prematur cu DSV, ar putea suferi de vreo malformatie congenitala. Rezultatul analizelor a aratat ca baiatul era perfect sanatos, iar orificiul dintre atriu si ventricule, prezent la majoritatea copiilor cu DSV, disparuse“, a spus Adina Iotu, mama micutului.

Ambulanta s-a oprit intr-un copac

Marti la prinz o Dacie break a Serviciului de Ambulanta Olt urma sa-i transporte pe Adina Iotu si pe baietelul ei inapoi la Slatina.

In jurul orei 15.30, pe raza localitatii Prunisor, in apropiere de Strehaia, soferul autosanitarei, Ion Scrieciu, de 29 de ani, a pierdut controlul volanului, intrind cu autoturismul intr-un copac de pe marginea drumului.

„Accidentul putea fi evitat daca soferul ar fi adaptat viteza la conditiile de trafic, respectiv carosabil umed. In urma impactului, minorul Iotu Ion Mihaita a fost aruncat de pe targa din spate in parbrizul din fata al masinii“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Biroul Politiei Rutiere Mehedinti.

Mama copilului, care a scapat ca prin minune doar cu citeva zgirieturi, isi aminteste ca, imediat dupa accident, a fost scoasa din masina chiar de sofer:

„Eram in spate cu copilul cind s-a intimplat. Abia reusisem sa-l adorm, cind am vazut ca masina a inceput sa mearga in zigzag. Apoi s-a rasturnat. In timp ce ma ajuta sa ies din masina, l-am intrebat pe sofer ce s-a intimplat cu copilul meu. Mi-a spus sa stau linistita ca baiatul nu a patit nimic. Dar nu era deloc asa“.

Soferul este cercetat pentru ucidere din culpa

Micutul, impreuna cu mama sa, au fost transportati cu o masina de ocazie, la Spitalul Orasenesc Strehaia. Din cauza traumatismelor suferite, medicii de acolo au luat decizia ca micutul sa fie transportat imediat la Spitalul de Urgenta din Craiova.

Internat cu traumatism cranian si traumatism la umarul sting, medicii craioveni au dat putine sanse de supravietuire, in acest caz. Din cauza virstei fragede, copilul nu a rezistat, decedind in aceeasi zi, in jurul orei 22.00, in urma leziunilor suferite.

Ion Scrieciu, soferul de pe ambulanta, a intrat de ieri in concediu. El le-a declarat politistilor ca, in momentul producerii accidentului, nu si-a dat seama ca rula cu viteza, pe un carosabil ud.

Potrivit conducerii Serviciului Judetean de Ambulanta Olt, in momentul in care va reveni la locul de munca, acestuia ii va fi desfacut contractul de munca. Din primele verificari, a rezultat ca soferul nu era baut. Au fost insa recoltate probe biologice, care au fost trimise Laboratorului medico-legal. In autoturismul Dacia Break, alaturi de sofer se mai afla si sotia acestuia.

Daca va fi gasit vinovat, soferul de pe salvare, Ion Scrieciu, caruia i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru ucidere din culpa, risca sa petreaca intre doi si cinci ani dupa gratii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS