15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieGrupurile sanitare de la Școala Piorești, în lucru de trei ani

Grupurile sanitare de la Școala Piorești, în lucru de trei ani

Construcția grupurilor sanitare la Școala Piorești, din comuna Goiești, a început de mai bine de trei ani, dar nu s-a mai finalizat (Foto: Traian Mitrache)
Construcția grupurilor sanitare la Școala Piorești, din comuna Goiești, a început de mai bine de trei ani, dar nu s-a mai finalizat (Foto: Traian Mitrache)

În comuna Goiești, la şcoala din satul Piorești, se pare că nici în acest an nu se vor finaliza lucrările la grupurile sanitare. Acestea au început în 2012, dar bat pasul pe loc. Elevii și profesorii vor merge în continuare la toaleta din curte și se vor spăla pe mâini cu apă adusă în găleată de îngrijitorul școlii, de la o fântână din sat. Directoarea unității școlare, Carmen Marin, susține că este pregătită pentru noul an școlar și încearcă să ascundă deficienţele de ochii presei. „Am terminat pregătirile. Nu vă dau nici o declarație. Și nu aveți voie să filmați în școli. Dacă ați filmat ceva, vă dau în judecată“, a amenințat aceasta. În realitate, pregătirile nu sunt deloc așa cum susține. Și nu doar la o singură unitate de învățământ. La Mogoșești, de exemplu, școala și grădinița, aflate într-o singură clădire, nu au avut parte de nici o investiție. Pe pereți se văd fisuri. În plus, toaleta este o construcție din lemn, așezată în curte și total neigienizată. Nici în interiorul unității școlare pregătirile nu erau gata. De condiții mult mai bune vor beneficia doar elevii din satul Mălăești, unde școala și grădinița au fost reabilitate în totalitate, pe fonduri europene. Sălile de clasă au fost văruite, parchetate, iar grupurile sanitare realizate în interiorul unității. La Școala din Mălăiești învață 12 elevi și tot atâția sunt și la grădiniță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS