15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriImobiliare la superofertă!

Imobiliare la superofertă!

Primăria vinde case şi la jumătate faţă de preţul de evaluare, pentru a recupera debitele craiovenilor către bugetul local. Amatorii de chilipiruri pot lua ieftin chioşcuri, plantaţii de cireşi şi autoturisme.

Primăria Craiova face o nouă ofertă tentantă amatorilor de chilipiruri. Pe 2 noiembrie, municipalitatea va scoate la vânzare mai multe bunuri mobile şi imobile sechestrate în contul datoriilor către Direcţia de impozite şi taxe locală. Cele mai căutate vor fi bunurile imobile, care se vând şi la jumătate de preţ. Spre exemplu, conform anunţului publicat pe site-ul primăriei, GMB Titanic International Trading SRL este executată de un autoturism BMW, pentru care preţul de pornire al licitaţiei este cu 50% mai mic faţă de preţul de evaluare: 3.151 de lei. De asemenea, primăria mai vinde o autoutilitară Daewoo Avia, a debitorului Mozzo Trans SRL, pentru care preţul de pornire este de doar 5.462 de lei, adică jumătate din valoarea de evaluare. Un Cielo Daewoo, aparţinând Tehnocip SRL, are valoarea de pornire de 4.142 de lei, iar în acest caz valoarea de pornire este scăzută cu 25% faţă de preţul de evaluare. Probabil că amatorii de chilipiruri vor aştepta a treia licitaţie. Alt chilipir, de data aceasta imobiliar, este reprezentat de un imobil de pe strada Elena Teodorini, de 66 mp, constând în casă şi teren, pentru care preţul de pornire este de circa 100.000 de lei, adică tot jumătate din preţul de evaluare. Alte 20 de apartamente ale craiovenilor datori bugetului local vor fi scose la vânzare, valoarea lor de pornire fiind cuprinsă între 55.800 de lei şi 222.000 de lei. În cazul apartamentelor însă, valorile de pornire sunt mai mici cu doar 25% din valoarea de evaluare, deoarece suntem abia la a doua licitaţie. La a treia, doritorii le vor putea achiziţiona la jumătate.
„Cinci dintre cei executaţi au venit deja şi şi-au achitat datoriile, după ce s-au văzut pe listă. În aceste cazuri, excutarea se opreşte, dar debitorii trebuie să ştie că trebuie să achite cheltuielile cu executarea. Până în aceste faze ale executării, ei au suficient timp să-şi achite datoriile“, a spus Sorin Marcu, director al Direcţiei de Impozite şi Taxe a Primăriei Craiova. Printre bunurile scoase la vânzare se mai află chioşcuri şi alte construcţii. O situaţie aparte o are Staţiunea de Dezvoltare Pomicolă, unde iarăşi preţurile sunt la jumătate. Astfel, o plantaţie de vişini de 1,90 hectare are valoarea de pornire de circa 51.000 de lei, alta, de 6 hectare – de circa 160.000 de lei, iar una de cireşi, de 14,3 hectare – porneşte licitaţia de la 368.000 de lei. Staţiunea mai are la vânzare inclusiv şoproane şi barăci, al căror preţ total de pornire este de 580.000 de lei. Bunurile sunt grevate şi de datorii către fisc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII