16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFoşti şefi de deconcentrate, înapoi în funcţii

Foşti şefi de deconcentrate, înapoi în funcţii

O parte dintre directorii instituţiilor deconcentrate judeţene ar putea reveni în posturile de conducere dacă legea care aprobă Ordonanţa nr. 37/2009 este promulgată în forma actuală.

Legea trimisă de parlament spre promulgare prevedere o serie de schimbări în textul Ordonanţei nr. 37. Legea al cărei text este publicat pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor în forma trimisă preşedintelui României spre promulgare pe 26 iunie scoate de sub incidenţa Ordonanţei nr. 37/2009 funcţiile de directori de la o serie de organisme judeţene precum direcţiile silvice, comisariatele Gărzii de Mediu, direcţiile de ape şi inspectoratele locale de stat în construcţii.
Legea modifică punctual textul ordonanţei. Astfel, la punctul 2, litera H se prevedea în ordonanţă „comisariatele regionale şi judeţene ale gărzii naţionale de mediu“, iar în lege se stipulează numai „comisariatele regionale ale gărzii naţionale de mediu“.

„Aştept legea“

Garda de Mediu (GM) Dolj este organism judeţean. După textul legii, postul de conducere ale acestei instituţii s-ar găsi în afara efectelor ordonanţei, lăsând astfel posibilitatea ca Manu Costache, fostul comisar-şef al GM Dolj, să îşi ia postul în primire după ce a fost demis şi înlocuit cu Ileana Şerban, în prezent, directoarea coordonatoare a Gărzii de Mediu. Întrebat cum comentează „schimbarea schimbării“, Manu Costache a declarat că aşteaptă promulgarea sau respingerea legii. La polul opus, Ileana Şerban a declarat că nu a citit legea şi nu ştie care sunt efectele promulgării acesteia.
„Nu ştiu să vă spun. Am auzit şi eu ceva, dar nu ştiu care a fost gândirea în cazul acesta. Nu cred că se va reveni la forma trecută. Cred că se schimbă doar denumirea. Vă spun eu că aceia care au fost înainte nu vor reveni în funcţii“, a declarat încrezătoare actuala şefă a Gărzii de Mediu.
În fruntea Direcţiei Silvice doljene era, înainte de intrarea în vigoare a Ordonanţei nr. 37, Eugen Gioancă. În prezent, acesta este director coordonator adjunct la Direcţia Agricolă, iar postul său de la DS este ocupat de Daniel Drîgnei.
„Direcţia Silvică nu trebuia prinsă în Ordonanţa nr. 37 şi sunt mulţi care susţin acest lucru. În mod normal, ar trebui să revin în funcţie“, a declarat Gioancă. Drîgnei nu a putut fi contactat. În ceea ce priveşte Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) Dolj, instituţia are caracter regional, având în subordine inspectoratele din celelalte judeţe ale Olteniei, potrivit directorului coordonator Marcel Marcea. Acesta a explicat că în Dolj funcţionează un serviciu judeţean, condus de Radu Nica. „Funcţia acestuia nu a intrat sub incidenţa Ordonanţei nr. 37“, a declarat Marcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII