16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlt aragaz pentru consum mai mic

Alt aragaz pentru consum mai mic

Preşedintele Consiliului de Administraţie al E.ON Gaz România, Frank Hajdinjak, a declarat ieri, la Târgu Mureş, că populaţia ar putea plăti mai puţin pentru gaze dacă ar folosi aragazuri noi, al căror consum de gaz metan este mai mic. „Preţul gazului metan a crescut în toată lumea şi, desigur, pentru a diminua această creştere, folosirea aragazurilor noi ar fi o soluţie“, a declarat oficialul companiei.

Conducerea E.ON a mai precizat că introducerea, de la 1 iulie, a noului sistem de facturare, pe baza cantităţii de energie consumată, nu a dus la creşterea facturilor, însă preţul variază în funcţie de puterea energetică a gazului. „Trecerea de la sistemul de facturare bazat pe volum la cel pe energie nu are nici o influenţă asupra valorii facturii. Însă, individual, schimbarea poate avea efect. Consumatorii care locuiesc în zone cu un conţinut energetic mai mare al gazelor naturale vor plăti puţin mai mult, iar cei din zonele unde gazele naturale au un conţinut de energie mai mic vor plăti ceva mai puţin pentru acelaşi volum de gaze consumate“, a declarat Hajdinjak.

Puterea calorifică a gazelor naturale este determinată pentru fiecare zonă, după caz, de producători, transportatori şi distribuitori, printr-o analiză cromatografică, după care este comunicată la E.ON sau Distrigaz, care facturează consumul în baza informaţiilor primite. Deocamdată, analiza o face doar compania de stat Transgaz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU