15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriFord îşi face companie de vânzări în România

Ford îşi face companie de vânzări în România

Compania americană va lansa, în august 2010, propria firmă de vânzări în ţara noastră, preluând astfel sarcinile dealerului general, Romcar SRL. Oficialii Ford îşi motivează decizia prin creşterea spectaculoasă a vânzărilor şi prin preluarea fabricii de automobile de la Craiova.

 

Ford Europa intenţionează să înfiinţeze o Companie Naţională de Vânzări (CNV) în România, care, din august 2010, va prelua întreaga responsabilitate a activităţilor de marketing, vânzări şi service pentru vehiculele Ford, se arată într-un comunicat remis ieri de gigantul american. „Înfiinţarea CNV în România reprezintă următorul pas logic pentru compania Ford, ca urmare a unei creşteri constante a vânzărilor la autovehiculele Ford din ultimii ani şi a achiziţionării fabricii de automobile de la Craiova“, se scrie în comunicatul respectiv. Noua companie va fi condusă de Vladimir Vosicky şi va avea sediul în Bucureşti. Vosicky lucrează pentru Ford din 1991, în sectorul de vânzări şi marketing. Anterior, el a ocupat timp de şapte ani poziţia de managing director în Republica Cehă. În ultimii 16 ani, Romcar SRL (controlată în prezent de omul de afaceri Ion Ţiriac) a fost importatorul autorizat al vehiculelor şi componentelor Ford în România.

 

Ford Europa are 21 de companii naţionale de vânzări

 

Reprezentanţii ambelor companii vor pregăti un plan detaliat pentru realizarea unei tranziţii a clienţilor către CNV. Romcar SRL va continua să fie importator autorizat de vechicule şi componente Ford, până pe 31 iulie 2010. După această dată, toţi dealerii autorizaţi ai companiei Ford în România vor încheia un nou contract cu Ford Motor Company. „Având în vedere creşterea cu 38% a vânzărilor de autovehicule Ford în România în prima jumătate a lui 2008 şi faptul că anul viitor va începe producţia de vehicule la noua noastră fabrică de la Craiova, ne aflăm într-o perioadă deosebit de interesantă pentru Ford în România“, a spus Peter Fleet, director al Departamentului European de Vânzări al Ford Europa. „Romcar va continua să activeze ca importator autorizat Ford încă doi ani. Cu toate acestea, planurile noastre de a dezvolta marca Ford în România şi de a veni în întâmpinarea aşteptărilor din ce în ce mai mari ale clienţilor noştri vor fi cel mai bine realizate prin Compania Naţională de Vânzări Ford, începând cu luna august 2010“, a adăugat Peter Fleet. La rândul său, directorul Romcar SRL, Gabriel Bodnarenco, a spus: „Vom dezvolta un proces de tranziţie firesc şi eficient, astfel încât să asigurăm cu succes continuarea activităţii Ford în România“. Ford Europa are sediul în Köln – Germania şi are în prezent 21 de companii naţionale de vânzări, cea din România urmând să devină a 22-a. Numărul companiilor naţionale de vânzări a crescut de la 15, din momentul în care a fost înfiinţată Ford Europa, în 1968. Cel mai recent a fost înfiinţată Ford Rusia – în anul 2000.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

42 COMENTARII