18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Premiile Sorescu

Ediţia a VIII-a a festivalului organizat în cinstea scriitorului Marin Sorescu la Craiova a fost marcată ieri şi prin acordarea premiilor şi a diplomelor de excelenţă. În prezenţa unor somităţi precum academicianul Eugen Simion, organizatorii i-au înmânat Premiul Special „Marin Sorescu“ lui Mircea Dinescu, între altele „pentru harul vorbirii, darul scrisului şi pentru prietenia faţă de municipiul Craiova“.

Mai puţin satiric decât de obicei, Dinescu a lansat ideea ca manifestările anuale prilejuite de omagierea marelui scriitor oltean să fie ridicate la rang de eveniment internaţional şi, dacă s-ar putea, să fie organizate şi la Cetate, reşedinţa de la ţară a lui Dinescu. Premiul „Marin Sorescu“ pentru anul 2007, susţinut de Primăria Craiova şi Academia Română, i-a fost acordat lui Serge Fauchereau, „pentru întreaga activitate ştiinţifică şi culturală, prin prisma căreia a reuşit să promoveze şi să impună cultura românească în lume“.

Au mai fost înmânate diplome de excelenţă Liceului de Artă „Marin Sorescu“, apreciat pentru organizarea, an de an, a festivalului de cultură Zilele „Marin Sorescu“, precum şi regizorului Mircea Cornişteanu, pentru activitatea depusă în cadrul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII