22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalStand-up comedy marca Deko

Stand-up comedy marca Deko

„Urmează un show de stand-up comedy cu trupa Deko“. „Şi cât e biletul?“„E gratis“ „Şi merită?“

Aşa se întrebau şi membrii trupei Deko pe scenă, şi tinerii care au umplut sala Casei de Cultură a Studenţilor, în cadrul serii de filmuleţe funny.

Teo şi Vio spun, cu o doză de ironie, că au ajuns departe pentru că urcă pe aceeaşi scenă cu Giulia sau cu Andreea Bănică.

Trupa este formată din Claudiu Teohari, zis Teo, Viorel Dragu, sau Vio, şi Costel sau Constantin Bojog, care a lipsit din cauza unui examen de la teatru din Bucureşti. În timp ce Vio îşi prezenta numărul, Teo a vorbit deschis despre situaţia stand-up-ului în România, despre vulgaritatea din limbajul lor şi despre spectacolele de club.

 

Povestiri comice din viaţa reală

 

În textele lor nu este nici un personaj principal. Orice personalitate şi orice spectator din sală se poate regăsi în povestiri. „Ideile le luăm de peste tot: de la televizor, din pat, din maşină şi pe multe le creezi pe scenă. Nu avem nici o ruşine şi nici o reţinere. Mie îmi place să spun că stand-up nu trebuie să aibă tabu, nici Dumnezeu, nici mamă“, a fost declaraţia lui Teo. Deocamdată, pentru cei trei Deko este o meserie şi un hobby şi mai apoi va deveni o carieră.

Mediul în care se simt cel mai bine este în club. „Stand-up comedy este un gen de club. În sălile astea mari ne simţim crispaţi. Parcă sunt un fotbalist care joacă în deplasare“, a adăugat Teo, înainte să urce pe scenă.

Acolo, în bătaia luminii reflectoarelor, ideile au început să prindă viaţă. Despre băutură, ţigări, cuplu, relaţii sexuale, maşini, Dumnezeu, religie, despre băieţii care poartă tricouri mulate şi despre băieţii care poartă ochelari de soare pe întuneric s-au legat tot felul de texte haiose, care au smuls ropote de aplauze şi hohote de râs. „Nu am nimic cu femeile. Femeile sunt egale… între ele“, „Traficul aici, în Craiova, este infernal. Sunt multe gropi şi femei la volan“. După glumele despre femei şi relaţiile de cuplu ale lui Vio, primul urcat pe scenă, au urmat cele legate de italieni şi români, din programul lui Teo: „Toată lumea zice că ţiganii ne strică imaginea. Eu stau şi mă întreb care imagine? Ar trebui luaţi toţi hoţii, înscrişi la un teambuilding şi le dăm de lucru în cadrul unui workshop. De fiecare dată când fură un portofel, să lase un pliant despre turismul din România“.

Fie că este un limbaj mai vulgar sau cenzurat pe alocuri, în funcţie de situaţie şi de locaţie, trupa de stand-up reuşeşte să îşi atragă de fiecare dată publicul din sală. Sunt dinamici şi le place să improvizeze şi să interacţioneze cu cei din sală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS