16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalFost administrator pretinde locatarilor întreţinerea

Fost administrator pretinde locatarilor întreţinerea

Fostul administrator al Asociaţiei nr. 24 Craioviţa Nouă bate la uşa locatarilor să le încaseze întreţinerea, chiar dacă nu le prezintă nici o listă de plată, el fiind înlocuit din funcție

Lucruri bizare și ilegale li se întâmplă locatarilor din cadrul unei asociaţii. Este vorba de Asociaţia de locatari nr. 24 Craioviţa Nouă, care de peste un deceniu nu are un preşedinte şi un comitet, fostul administrator nu avea atestat, furnizorii nu sunt plătiți, nu se afișau liste de întreţinere, iar facturile de căldură şi apă erau ridicate de femeia de serviciu sau colectate de o bătrână cu rol de şef de scară.
Abia după ce au rămas fără apă rece, când Compania de Apă Oltenia le-a sistat furnizarea, locatarii au început să-şi pună întrebări. Aşa au aflat că, deşi ei plăteau întreţinerea, banii lor nu ajungeau niciodată la furnizori, iar ei figurează ca restanţieri. Prin urmare, un grup de iniţiativă a organizat o Adunare Generală Extraordinară pentru alegerea unui preşedinte, a unui comitet şi angajarea unui administrator atestat de primărie. „La sfârşitul lunii noiembrie, un grup de iniţiativă format din proprietari a organizat o adunare generală extraordinară ca la carte, ei fiind sprijiniţi îndeaproape de Compartimentul de Coordonare Asociaţii de Proprietari, precum şi de reprezentanţi de la fiecare Regie, şi au reuşit un pas important: alegerea unui comitet executiv şi a unui preşedinte. După ce primul pas a fost făcut, a fost angajat un administrator şi au început războiul cu mentalitatea bieţilor locatari, care parcă au fost hipnotizaţi de «administratorul-fantomă». Adevarul e că în acest moment proprietarii sunt debusolaţi. Nu înţeleg că acum au o asociaţie, organizată conform Legii nr. 230/2007. Pentru că fostul administrator refuză să ne predea documentele financiar-contabile, încercăm să refacem baza de date. Am stabilit un nou sediu al asociaţiei, la Punctul termic 6A, din cartierul Craioviţa, astfel ca începând cu 18.12.2012 se va putea relua programul de încasări, dar şi informarea proprietarilor cu privire la situaţia asociaţiei“, a precizat noul administrator al Asociaţiei nr. 24 Craioviţa, Alina Mora.

Fostul administrator mai încasează întreținerea

Marea problemă a locatarilor din Asociaţia nr. 24 Craioviţa Nouă este că fostul administrator, Tamara Chiriac, le mai bate încă la uşă şi le cere să-şi plătească întreţinerea. Cel puţin aşa susţin preşedintele asociaţiei, Constantin Ciocioc, şi unii locatari. „A venit pe la uşi să ceară bani. Spune că tot ea este administrator. Aici, în blocul ăsta, are susţinători, cărora le convine că îi dau ei o sută-două şi zic că au plătit întreţinerea. Umblă seara pe la uşi să ne convingă că mint furnizorii, că ea achită facturile, dar au ei ceva cu ea. Lumea nici nu mai ştie ce să creadă“, a spus un locatar din blocul 66 D1.
„I-am anunţat să nu mai plătească fostului administrator. Noi ne-am organizat, avem un nou sediu. Din păcate, unii locatari nu înţeleg că vrem să intrăm în normalitate şi continuă să-i plătească fostului administrator aşa-zisa întreţinere. Consider că este greşeala lor, fiindcă ei figurează ca datornici atâta timp cât banii nu ajung la furnizor“, a explicat preşedintele Asociaţiei de locatari nr. 24 Craioviţa Nouă.
Reprezentanţii primăriei nu sunt străini de ceea ce se întâmplă în această asociație, iar furnizorii declară că, în ultimele luni, de la această asociaţie nu s-au făcut plăţi către ei. „La noi nu s-au făcut plăţi  în ultima perioadă de către această asociaţie. Factura pe ultima lună a fost ridicată de noul administrator. Asociaţia de locatari nr. 24 Craioviţa Nouă are mari probleme cu plata facturilor“, a declarat Sorin Iordache, directorul comercial al SC Termo Craiova SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS