16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljReclamă electorală la uşa secţiei

Reclamă electorală la uşa secţiei

În comuna doljeană Podari, PSD dă ora exactă la secţia de votare.
Oricine trecea ieri pragul Primăriei Podari, pentru a-şi exercita dreptul de vot la Secţia nr. 534, amplasată în incintă, dădea cu ochii fix de o reclamă a PSD. Era, de fapt, un ceas de perete amplasat strategic, chiar deasupra automatului de cafea de la uşa secţiei de votare.
O asemenea reclamă discretă în favoarea PSD era de aşteptat în fieful acestui partid, comună al cărei primar, Constantin Gheorghiţă, este alesul localnicilor de câteva mandate încoace, sub sigla aceloraşi trei trandafiri roşii. Culmea este că preşedinta secţiei cu pricina, Mina Bălăşoiu, n-a scos o vorbă despre ceasul pesedist, prefăcându-se că nu-l vede. De orbul găinilor par să fi suferit şi cei doi subofiţeri de pompieri care se erijau în dârji apărători ai secţiei de votare, patrulând exact pe sub ceasul-reclamă.
Reprezentanţii Biroului Electoral Judeţean susţin că era responsabilitatea preşedintelui secţiei de votare să verifice dacă există astfel de reclame electorale pe clădirea în care se desfăşoară votarea şi în interiorul imobilului, pe traseul alegătorilor către locul unde îşi exercită dreptul de vot. Tot preşedintele ar fi trebuit să înlăture aceste reclame, iar poliţiştii, jandarmii sau pompierii care asigură paza secţiei aveau obligaţia să sesizeze preşedintele cu privire la orice fel de publicitate electorală în zona secţiei de votare. N-au făcut-o, însă.
Abia spre ora prânzului, la solicitarea reprezentanţilor PD-L, însuşi primarul Gheorghiţă a dat jos ceasul cu pricina. Legea fusese însă încălcată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII