16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalElevă din Găneasa, campioană europeană la karate

Elevă din Găneasa, campioană europeană la karate

O fetiţă de şapte ani din comuna olteană Găneasa practică de doi ani karate, reuşind să câştige un titlu naţional şi unul european. Micuţa nu neglijează şcoala, fiind prima din clasa sa la învăţătură.

Emilia Ciuchete, elevă în clasa a II-a la Şcoala din Găneasa, practică de doi ani karate la Clubul Sportiv „Budo“ din Slatina. Ea se mândreşte deja cu un titlu naţional şi unul european.
Fetiţa a câştigat primul trofeu după doar şase luni de la începerea pregătirii, clasându-se a doua la „Cupa Primăverii“, competiţie desfăşurată în Slatina. Când este întrebată de ce face karate, răspunde cum a fost învăţată de antrenorul ei, Romeo Costică: „Îmi plac karatele pentru că dezvoltă stăpânirea de sine, controlul şi gândirea“. Micuţa vrea ca într-o zi să poată să-i înveţe şi pe alţii tainele acestui sport de care ea s-a îndrăgostit.
Tatăl lui Emi, Marian Ciuchete, şi-a dorit ca fiica sa să facă un sport considerând că este prea mică de înălţime, însă nu se aştepta să facă performanţă aşa repede: „Am fost cu ea la dansuri, nu i-au plăcut, la balet, nu i-a plăcut, dar când am venit la karate a zis că rămâne aici“. El îşi duce fiica de trei ori pe săptămână la Slatina pentru antrenament şi mărturiseşte că efortul este mai mare din partea micuţei, care în timpul rămas trebuie să se pregătească şi pentru şcoală.

„Cea mai bună elevă din clasă“

Elena Dumitru, învăţătoarea lui Emi, spune că antrenamentele de karate nu i-au afectat performanţele şcolare: „Este o elevă foarte bună, cea mai bună din clasă. Învaţă foarte bine şi este receptivă la tot ceea ce-i spun eu“.
Părerea este împărtăşită şi de directoarea Şcolii din Găneasa, Gigi Zamfir, care a susţinut-o şi la victorii, şi la înfrângeri. Ea a pus la dispoziţie sala de sport a şcolii pentru câteva demonstraţii ale antrenorului Romeo Costică, menite să sprijine şi să popularizeze acest sport. Directoarea a mărturisit că au emoţionat-o vorbele pe care i le-a spus fetiţa atunci când i-a dăruit o bicicletă: „Mi-a zis că o să meargă cu ea să ia vaca“.

Un tată mândru

Marian Ciuchete a mărturisit că este nespus de mândru de performanţele fiicei lui şi că va face orice efort pentru a o sprijini în continuare. „S-auzi imnul ţării şi numele copilului tău strigat la o competiţie europeană este emoţionant. În Polonia am vrut să-i dau un drapel naţional, să-l ţină pe podium, dar nu s-ar mai fi văzut de el“, a povestit tatăl Emiliei, adăugând că, de când face karate, fetiţa este mai disciplinată şi mai sigură pe ea.
Micuţa karatistă din Găneasa şi-a fixat ca obiectiv pentru această vacanţă de vară să înveţe limba engleză pentru că, dacă ar fi ştiut-o, şi-ar fi putut face mulţi prieteni la Campionatul European din Polonia.
Următoarea competiţie la care Emilia Ciuchete va participa este Campionatul Mondial, care se va desfăşura la sfârşitul lunii septembrie în Serbia.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU