15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024

Vot după gratii

Deţinuţii încarceraţi la Penitenciarul Craiova şi cei aflaţi în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au putut vota ieri cu ajutorul a două urne mobile. Reprezentanţii Penitenciarului Craiova au precizat că 19 persoane private de libertate din închisoare au votat între orele 9.00 şi 10.00.

Aici sunt încarcerate 20 de persoane, al căror drept de vot nu a fost suspendat în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi care au avut domiciliul, înainte de arestare, în municipiul Craiova. 19 dintre ele şi-au exprimat în scris intenţia de exercitare a dreptului de vot, una declarând că nu vrea să voteze. Ieri au putut vota pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale numai deţinuţii care au domiciliul stabil în localitatea în care se află amplasat penitenciarul. Reprezentanţii instituţiei au explicat că urna mobilă a fost adusă de la o secţie de votare din apropiere. „Pentru ca acele 19 persoane private de libertate să poată vota în condiţiile legii, au fost făcute demersuri pentru a se deplasa urna mobilă din cadrul Secţiei nr. 140, amenajată la Şcoala nr. 9 «Petrache Poenaru» din imediata vecinătate a penitenciarului. Procesul de votare a durat aproximativ 40 de minute şi a decurs fără incidente“, a precizat Daniel Barbu, purtător de cuvânt al Penitenciarului Craiova.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în arestul inspectoratului se află 14 persoane reţinute preventiv cu drept de vot. Dintre acestea, 12 s-au prezentat ieri în faţa urnei mobile pentru a vota, doi refuzând să îşi exercite acest drept. Urna mobilă a fost adusă de la Secţia nr. 121 din cadrul Liceului CFR.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS