18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConcert în peşteră la început de campanie

Concert în peşteră la început de campanie

100 de tineri şi vârstnici au participat la un concert desfăşurat într-o peşteră, aflată pe DN 66, la intrarea în municipiul Petroşani. Evenimentul se înscrie în cadrul acţiunilor legate de ziua de 9 mai şi, potrivit autorităţilor de la Petroşani, vine să pună în valoare un loc în care acustica şi peisajul sunt inedite. Organizatorii sunt membrii unei asociaţii ecologice, denumite Petro Aqua, care susţin că vor să introducă locaţia în circuitul turistic, iar autorităţile locale au folosit prilejul pentru a începe campania electorală. Interiorul peşterii a fost folosit şi în urmă cu zeci de ani, iar în perioada interbelică purta numele de „Sala de concert şi dans“. „Prin aceste concerte vrem să reluăm acţiunile culturale care se organizau în perioada interbelică. Această acţiune de astăzi este dedicată zilei multietnicităţii şi multiculturalităţii“, a declarat Mihaela Ionescu, directoarea Administraţiei Parcului Grădiştea-Muncelului. Concertul a fost susţinut de corul Catedralei Ortodoxe de la Orăştie, de corul Bisericii Catolice din Petroşani şi de cel al Forumului Democrat German. Peştera a fost luminată cu sute de lumânări, iar corurile au fost acompaniate doar de sunetul pârâului, care traversează grota, şi de câţiva instrumentişti.

În cadrul manifestării a avut loc şi un vernisaj de icoane pe sticlă. „Vrem să punem în valoare Peştera Bolii, pentru a deveni un real punct turistic“, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul Petroşaniului.

Peştera a fost redată circuitului turistic în urmă cu aproape trei ani, când doi dintre speologii care au lucrat la amenajarea ei s-au căsătorit aici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU