18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalConflicte de interese în transportul din Valea Jiului

Conflicte de interese în transportul din Valea Jiului

Şeful Serviciului de transport din cadrul Primăriei Petroşani, Florin Stegar, a intrat în atenţia conducerii primăriei, din cauză că i s-ar fi imputat faptul că ar avea o firmă de taxiuri. Afirmaţia îi aparţine consilierului judeţean Costel Avram, care susţine că Stegar deţine, împreună cu directorul unei bănci, o firmă de taxiuri.

Viceprimarul municipiului Petroşani, Claudiu Cornea, a declarat că a demarat o anchetă internă în cazul şefului Serviciului transport, iar dacă acuzele împotriva lui se vor dovedi adevărate, acestuia i se va cere să aleagă între firmă sau loc de muncă.

Florin Stegar declară că nu este acţionar la nici o firmă de transport, iar consilierul judeţean Avram ar trebui să aibă dovezi înainte să facă astfel de afirmaţii. „Din cauza lui, aş putea să am probleme în a-mi desfăşura activitatea. Acum când ies în control mă pot trezi ca unii să îmi spună să îmi verific mai întâi maşinile mele, iar eu nu am nici o legătură“, a declarat Stegar.

Interese neperturbate de controale

 

Consilierul judeţean Costel Avram susţine că transportul interurban este aprobat printr-o hotărâre a consiliului judeţean, însă în Valea Jiului nu se respectă această hotărâre din cauză că poliţiştilor, funcţionarilor şi consilierilor le sunt lezate interesele.

Patru poliţişti din cadrul biroului Poliţie Rutieră Valea Jiului sunt cercetaţi pentru că ar avea firme de transport, ancheta fiind coordonată chiar de inspectorul-şef al IJP, Alexandru Roşioru Drăghici.

Agentul Cristian Strama de la Poliţia Rutieră, Nicolae Tiutiuc, poliţist la Petroşani, agentul Tiberiu Becsug din cadrul Poliţiei Rutiere şi agentul Iulian Toader sunt poliţiştii aflaţi în atenţia conducerii IJP pentru că ar fi în conflict de interese din cauză că au legătură cu activitatea de transport local. Doi dintre ei au societăţi de taxi înregistrate pe numele părinţilor şi a socrilor în timp ce ceilalţi doi deţin maşini pe care le au închiriate societăţilor de transport a colegilor lor.

În plus, alt consilier din Petrila, Gheorghe Boantă, a fost acuzat de Costel Avram că pentru firma pe care o administrează SC Com Prod Lunca SRL şi-a eliberat 25 de autorizaţii pentru taxiuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS