17.8 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024

Stiati ca…

Argintul, unul dintre cele mai vechi metale pretioase, a fost utilizat ca moneda din timpuri stravechi. Astazi este un element important, folosit in tehnica fotografica, electronica si medicina. Destul de rare in mormintele faraonilor, obiectele de argint au fost descoperite insa in cele caldeene (mileniul IV i.d.Hr.). Foarte indragit in antichitate de persani, argintul a fost extras si de greci, fenicieni, romani, cartaginezi si spanioli. „Apei de argint“ i se atribuiau mari puteri tamaduitoare; mai târziu i s-au descoperit proprietatile bactericide.


Efecte tamaduitoare: incetineste imbatrânirea, calmeaza emotiile, inlatura starile depresive. Culoare: alb-argintiu, care isi pierde lustrul si se innegreste.


Cadouri cu noroc sunt: bijuterii, inele de aur si argint, inel fara perle, inel cu perla neagra, inel cu diamant, rubin, safir, camee, bratara de aur, bratara de argint, cercei, ceas cu nume gravat, colier cu perle in numar fara sot.


Cadouri cu ghinion sunt: inel de aur sau argint cu perle, inel cu opal, inel cu ametist, medalion, ac de cravata, ac de palarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS