18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBurse de studiu gratuite în Franţa

Burse de studiu gratuite în Franţa

Tinerii craioveni care excelează la matematică şi fizică, dar au şi cunoştinţe elementare de limba franceză şi doresc să participe la concursul de recrutare pentru clasele pregătitoare ştiinţifice din Franţa, pentru anul de studiu 2009-2010, trebuie să se înscrie până pe 20 martie 2009 la [email protected], Espace Campus France.

Aceste clase pregătesc timp de doi ani tinerii români pentru examenele de admitere la Şcolile Normale Superioare, Şcolile de inginerie şi cele veterinare. Cursurile încep în septembrie 2009 şi se vor desfăşura la Liceul „Louis le Grand" din Paris. Ele sunt accesibile elevilor care au obţinut bacalaureatul (elevi de clasa a XII-a). Concursul este organizat pentru a şasea oară în România şi va consta într-un test scris la matematică, susţinut la Institutul Francez, bulevardul Dacia, nr. 77, sector 1, Bucureşti.

Câştigătorilor concursului le vor fi acordate de Fundaţia „Odon Vallet" două burse de doi ani, care acoperă în totalitate costurile de cazare. Gratuitatea învăţământului este garantată, doar transportul este plătit de cursanţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII