16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFlorin Stancu, noul administrator public al judeţului Dolj

Florin Stancu, noul administrator public al judeţului Dolj

Noul administrator public al judeţului Dolj va fi Florin Stancu (foto), actualul director al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj. Examenul a avut loc săptămâna trecută şi a constat în prezentarea unui proiect de management. Florin Stancu a fost singurul candidat pe post şi, începând cu data de 1 iunie, va prelua munca de administrator public al judeţului Dolj, după ce Alin Mitrică a părăsit acestă funcţie în luna februarie a acestui an, devenind noul secretat de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Mâine, prin hotărârea Consiliului Judeţean se va decide suspendarea lui Florin Stancu pentru o perioadă de trei ani de la conducerea DGASPC Dolj, în locul său urmând să rămână Maria Manolache.  

Activitate profesională

Florin Stancu are 37 de ani şi este directorul executiv al DGASPC Dolj. A absolvit Liceul „Fraţii Buzeşti” din Craiova, apoi a urmat Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu”, promoţia 1998. A ocupat funcţii importante de conducere în instituţiile craiovene şi a făcut un masterat în administraţie publică la Şcoala de Studii Economice, punând accent pe administraţie publică.

Imediat după terminarea studiilor, a lucrat în domeniul privat în calitate de consilier juridic la diferite societăţi comerciale. Din iunie 1999 şi până în 2003 a fost consilier juridic la Direcţia Sanitară-Veterinară Dolj.

Din octombrie 2003, pe lângă activitatea strict juridică a desfăşurat şi activitate administrativă. A fost apoi director la Clubul Sportiv Judeţean Ştiinţa „U” Craiova, care se numea pe atunci Centrul de Copii şi Juniori Craiova, instituţie nou-înfiinţată în august 2003, finanţată de Consiliul Judeţean Dolj. A îndeplinit această funcţie în perioada 2003-2006.

Din 2006 până în 2009 a fost directorul DGASPC Dolj. Imediat după plecarea de la cârma acestei instituţii a ocupat funcţia de prefect, după care a revenit la conducerea DGASPC Dolj.


Editor: Oana Olaru

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS