15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdăpostul canin, gata mâine

Adăpostul canin, gata mâine

Constructorul e pregătit să-l predea Primăriei Craiova, însă municipalitatea nu are încă personalul necesar pentru a-l administra

Reprezentanţii firmei Team World Construct SRL Craiova făceau ieri ultimele retuşuri la noul adăpost canin, construit pentru Primăria Craiova lângă podul către Breasta.
„Noi am cam terminat lucrarea. Mai avem câte ceva de făcut la finisaje, plus curăţenia de final în zona padocurilor şi în curte. Cât despre clădirea-anexă, cea de birouri, acolo nu mai e decât de şters praful. Pe 9 mai vom fi gata să predăm clădirea Primăriei Craiova. Începând cu acea dată se pot chiar aduce câini în padocurile pe care le-am făcut“, a explicat inginerul Aurel Tulbă, şeful de şantier.
Muncitorii lucrau ieri la amenajarea parcării din curte. Gazonul fusese deja însămânţat pe porţiunile unde ar trebui să existe spaţii verzi în incinta adăpostului canin. Pe unele porţiuni, iarba apăruse deja, în ciuda pietroaielor rămase în pământ.
Primăriţa a trecut şi ea, ieri-dimineaţă, să vadă care e stadiul lucrărilor, ocazie cu care a rostit de mai multe ori cuvântul „mizerie“, manifestându-şi nemulţumirea cu privire la resturile de materiale rămase în jurul construcţiei. „Încă n-am terminat. Mai avem timp să facem şi curăţenie, înainte de a preda totul primăriei. În definitiv, finalizăm lucrarea cu două luni înainte de termen“, a subliniat şeful de şantier.
Potrivit contractului semnat cu Primăria Craiova, termenul de finalizare a acestei lucrări ar trebui să fie 14 iulie 2013.

Capacitate – doar 500 de locuri

De fapt, predarea adăpostului către Primăria Craiova fusese programată iniţial pentru 11 mai, dar constructorul a decis să înceapă demersurile de predare-primire încă din 9 mai, pentru a avea timp să remedieze eventualele mici deficienţe. Pe 15 mai ar fi trebuit ca Primăria Craiova să predea, la rândul ei, adăpostul canin către SC Salubritate Craiova SRL, firma municipalităţii care se ocupă şi de activitatea de ecarisaj. Tocmai pentru a prelua acest adăpost, Salubritatea îşi modificase organigrama, în sensul măririi personalului de la ecarisaj, atât în ceea ce priveşte hingherii, cât şi îngrijitorii care ar trebui să deservească noul adăpost de câini. Doar că au venit sărbătorile, iar Prefectura Dolj n-a apucat să dea viza de legalitate pe noua organigramă, adoptată de Consiliul Local Craiova în ultimele zile ale lunii aprilie. Neavând viza de legalitate, nici Salubritatea nu a apucat să-şi angajeze personalul necesar pentru noul adăpost, aşa că municipalitatea şi instituţiile din subordine sunt prinse cam pe picior greşit în momentul preluării acestui adăpost de câini.
Reamintim că, din capacitatea integrală de 5.000 de locuri a viitorului adăpost canin, în prima etapă au fost construite padocuri pentru doar 500 de câini. În bugetul pe anul curent nu sunt bani pentru continuarea lucrărilor, în sensul extinderii adăpostului, aşa că problema câinilor vagabonzi nu va fi prea curând rezolvată în Craiova.

Cinci craioveni, muşcaţi de câini zilnic

În Craiova, cinci – şase oameni sunt muşcaţi zilnic, în medie, de câinii fără stăpân care umblă nestingheriţi pe străzi. Potrivit unui comunicat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş“ din Craiova, în perioada 1-7 mai 2013 s-au prezentat la camera de gardă a acestei unităţi medicale 35 de pacienţi cu plăgi muşcate de câini, şase dintre aceştia necesitând vaccinare antirabică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS