15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAdăpostul canin aşteaptă autorizaţia primăriei

Adăpostul canin aşteaptă autorizaţia primăriei

Constructorul n-a început lucrarea contractată de municipalitate pentru că n-a primit încă… autorizaţia de construire

A trecut aproape o lună şi jumătate din termenul de şase luni pe care îl are firma Team World Construct SRL din Craiova ca să construiască primele padocuri ale noului adăpost canin comandat de municipalitate. Lucrările, însă, nu au început, pentru că tocmai Primăria Craiova nu a emis autorizaţia de construcţie a lucrării pe care o finanţează.
În urma licitaţiei organizate de Primăria Craiova pentru proiectarea şi execuţia noului adăpost de câini, a fost desemnată câştigătoare firma Team World Construct SRL din localitate. Aceasta a avut oferta cea mai avantajoasă în urma procedurii de achiziţie publică: 1.871.812 lei – cu doar 3% sub valoarea estimată, de 1.930.601 lei. Municipalitatea a semnat contractul cu această firmă pe 27 noiembrie 2012. Potrivit contractului, termenul de execuţie al lucrărilor este de şase luni, din care primele 15 zile sunt alocate pentru proiectare, iar restul de cinci luni şi jumătate pentru execuţie.
Cele 15 zile destinate proiectării au trecut de mult, dar lucrările încă n-au demarat. „S-a încheiat proiectarea adăpostului canin, iar acum investiţia se află în stadiul obţinerii autorizaţiei de construcţie“, explică Petrişor Albu, consilier al primarului Olguţa Vasilescu.
Aşadar, funcţionarii municipalităţii se mişcă greu, chiar şi când sunt de întocmit documente în interesul propriei instituţii. Timpul trece, dar în favoarea firmei constructoare – întrucât în caietul de sarcini s-a menţionat în mod expres că execuţia nu poate dura mai puţin de patru luni – şi în defavoarea craiovenilor – care doresc să scape cât mai urgent de câinii de pe străzi.

Doar apă de Izvarna pentru animale

În această primă etapă se vor construi padocuri pentru doar 500 de câini din cei 5.000, cât va fi capacitatea totală a adăpostului.
Câinii vor fi ţinuţi câte patru în padoc. Fiecare padoc va avea dimensiunea de 2,5/5,5 m, din care cuşca propriu-zisă (realizată din plăci isopan pe structură metalică, iar pe jos având beton sclivisit) are 2,5/2,6 m, iar restul reprezintă zona de alergare descoperită, împrejmuită cu plasă bordurată. Tot din isopan pe structură metalică vor fi realizate şi clădirile anexe, doar că acestea vor avea la interior compartimentări cu rigips. Aceste anexe vor cuprinde zona de carantină, cabinetul medical, sala de operaţie şi cea de recuperare postoperatorie, spălătoria, morga (dotată inclusiv cu cameră frigorifică pentru cadavre), depozitul de medicamente, magazia, bucătăria şi zona de întreţinere. Sistemul de iluminare e bazat pe tuburi cu neon, iar cel de încălzire va folosi panouri radiante cu infraroşii. Apa va fi asigurată din reţeaua oraşului, apreciindu-se că e mai bine aşa, întrucât cea extrasă gratis din puţurile existente în curte are un conţinut prea mare de amoniac şi poate dăuna animalelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS