16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria Craiova desfiinţează limitatoarele de viteză

Primăria Craiova desfiinţează limitatoarele de viteză

Primarul Olguţa Vasilescu a decis să elimine aproape toate limitatoarele de viteză – sau calmatoare de trafic, cum mai sunt denumite – instalate pe străzile Craiovei. Nu pentru că ar fi fost montate pe vremea predecesorului său, Antonie Solomon, ci doar pentru că încurcă circulaţia.

„O să le scoatem pe toate“

Problema acestor calmatoare de trafic a fost ridicată în mai multe rânduri de consilierii locali craioveni, ultima dată chiar în şedinţa de joi.
„E o problemă în întreg oraşul în legătură cu aceste calmatoare de trafic care s-au deteriorat, bucăţi din ele lipsesc, iar cuiele rămase în asfalt constituie adevărate capcane pentru cauciucurile maşinilor care trec pe acolo. Cred că s-ar putea rezolva cumva această situaţie“, a spus consilierul local Vasilica Gheorghiţă (UNPR), în cadrul unei interpelări adresate primarului municipiului.
Un alt consilier local, Dan Cherciu (PDL), care este şi motociclist, a solicitat, la rândul său de mai multe ori desfiinţarea acestor limitatoare de viteză.
Propunerea pare să fi fost îmbrăţişată de primăriţa Craiovei.
„O să emit o dispoziţie de scoatere a tuturor limitatoarelor de viteză din oraş. Rog serviciile de specialitate din cadrul Primăriei Craiova să pregătească tot ce este necesar pentru semnat. Voi dori să le menţin, însă, în Lăpuş, acolo unde se intră cu mare viteză în oraş şi, în plus, se află o şcoală în apropiere. Vom menţine acolo aceste limitatoare, pentru că aşa ne-au solicitat profesorii şi părinţii elevilor de la acea şcoală. În rest, o să le scoatem pe toate“, a răspuns Olguţa Vasilescu la propunerea consilierilor Vasilica Gheorghiţă şi Dan Cherciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS