23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPrimării înglodate în datorii

Primării înglodate în datorii

Mai mulţi primari din Gorj care se află la primul mandat, după ce au câştigat alegerile din luna iunie, au preluat primăriile cu datorii destul de mari. Edilii se plâng de faptul că vechea administraţie a făcut cheltuieli nechibzuite, iar acum de datorii trebuie să tragă noua administraţie. Furnizorii primăriilor îşi aşteaptă în prezent banii pentru marfa livrată sau serviciile prestate, iar bugetele locale abia suportă plata salariilor pentru angajaţi. Primăria cu cele mai însemnate datorii este cea a comunei Bâlteni, una dintre cele mai întinse şi cu cei mai mulţi locuitori din judeţ. Vechea conducere a primăriei a lăsat datorii de peste 800.000 de lei, iar actualii edili caută soluţii pentru a face rost de fonduri. Cum bugetul local este sărac, singurele variante pentru a găsi surse de variante de finanţare o reprezintă rectificarea bugetară sau un ajutor primit de la bugetul de stat.

Cu bugetul gol

Primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, a declarat că a solicitat ajutorul mai multor instituţii publice cu atribuţii în domeniu, însă cererile sale au rămas deocamdată fără vreun răspuns concret.
„Am făcut demersurile necesare peste tot pe unde trebuia. Să vedem acum dacă vom primi şi bani, în raport cu solicitările noastre. Nu este totuşi o sumă atât de  mică, dar sperăm să primim măcar cea mai mare parte a sumei, altfel nu ştiu ce se poate întâmpla“, a afirmat Gheorghe Păsărin, primarul din Bâlteni. Probleme cu banii sunt şi la Bărbăteşti, însă edilul Adrian Mangu susţine că va reuşi să facă rost de bani pentru a achita suma restantă de aproape 200.000 de lei.
„Există datorii. Noi ştiam de datorii. Nu mai are rost să ne plângem de ele. Acum trebuie să facem rost de bani. Trebuie să fie. Am venit la primărie să facem rost de bani, trebuie să facem rost de bani. Nu am făcut exact un calcul al datoriilor, dar sunt în jur de 200.000 de lei“, a spus edilul Adrian Mangu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS