22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Polițiștii rutieri în acțiune

Craiova: Polițiștii rutieri în acțiune

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii Biroului Rutier Craiova au organizat şi executat acțiuni, pe principalele artere rutiere din municipiul nostru, pentru prevenirea accidentelor rutiere generate de nerespectarea culorilor semaforului electric aflat în funcţiune de către conducătorii de autovehicule.

Polițiștii rutieri au urmărit și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, acționându-se cu precădere în zonele în care au fost înregistrate astfel de evenimente în ultima perioadă.

Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 109 sancțiuni de peste 19.000 lei, dintre care 22 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea culorii roșii, alte 3 pentru nerespectarea culorii galbene, iar 18 șoferi au fost sancționați de polițiști pentru încălcarea regimului de viteză.

De asemenea, polițiștii rutieri au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice 25 permise de conducere.

În cadrul acțiunii a fost depistat un șofer de 33 de ani, din municipiul Craiova în timp ce conducea un autoturism, pe Calea Severinului, iar la intersecția semaforizată nu a respectat semnificaţia semaforului electric care era în stare de funcţionare pătrunzând în intersecţie la culoarea roşie. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, iar ca măsură complementară i s-a reținut permisul în vederea suspendării.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS