32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlina Gorghiu, propusă președinte unic al PNL

Alina Gorghiu, propusă președinte unic al PNL

Foștii democrat-liberali(PDL) au propus, sâmbătă, ca PNL să fie condus de un președinte unic, respectiv Alina Gorghiu. Din partea vechiului PDL a fost împuternicit să semneze listele cu candidați pentru alegerile parlamentare eurodeputatul Daniel Buda, potrivit unor surse din partid citate de Agerpres.

Consiliul Național de Coordonare al PNL va fi organizat sâmbăta viitoare, când urmează să fie validată decizia privind preluarea președinției PNL de către Alina Gorghiu. Tot atunci va fi validată și împuternicirea europarlamentarului Daniel Buda. Ultimul Consiliul Național de Coordonare(CNC) al PNL a avut loc în 2015, când au fost votate criteriile de integritate, iar Ilie Bolojan a fost desemnat secretar general al liberalilor. La CNC participă organizațiile județene, parlamentari, europarlamentari, aleși locali și delegați din toate filialele PNL.

Vasile Blaga a declarat sâmbătă că, după o dezbatere serioasă, foștii democrat-liberali au decis să renunțe la copreședinția partidului, PNL urmând să aibă un singur președinte în persoana Alinei Gorghiu. Decizia a fost luată doar cu un vot împotrivă și patru abțineri. „După o dezbatere serioasă, cu un singur vot împotrivă și 4 abțineri, am hotărât să renunțăm la copreședinția partidului pentru că suntem, de fapt, un singur partid și PNL să aibă un singur președinte în persoana Alinei Gorghiu”, a declarat Vasile Blaga la finalul celor două reuniuni ale democrat-liberalilor și liberalilor, potrivit Mediafax. De asemenea, Blaga a confirmat și faptul că aripa PDL l-a împuternicit pe Daniel Buda să semneze listele cu candidați pentru alegerile din decembrie.
„Sunt convins că am ales soluția cea mai bună, (…) că este calea cea mai corectă”, a mai spus Vasile Blaga, precizând că va sprijini în continuare PNL și pe Alina Gorghiu.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS