26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pe trei zile

Prognoza meteo pe trei zile

Încălzirea vremii continuă, astfel valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice specifice începutului de noiembrie, chiar uşor mai ridicate în regiunile vestice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, uşor mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări şi ceaţă în orele dimineţii, izolat în zonele joase. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea şi Banat, transmite realitatea.net.

La munte o zi frumoasă de toamnă, cu mult soare şi doar pe văi şi în depresiuni, acum în primele ore vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura va continua să crească, astfel la amiază vor fi 8 grade pe vf. Toaca, 13 grade la Predeal şi Păltiniş (aşadar la fel de cald ca si in Bucuresti), 9 grade la Semenic şi 14 grade la Stana de Vale. Vântul va fi va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe creste.

Vremea în următoarele două zile

Miercuri, vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod normal la această dată calendaristică în aproape toată ţara. Excepţie vor face zonele joase din sudul şi din estul teritoriului, unde în prima parte a zilei se va semnala ceaţă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 19 grade, uşor mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă.
Joi vremea va fi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, temporar acoperit în regiunile extracarpatice, unde îndeosebi dimineaţa, local se va semnala ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Maximele vor fi cuprinse între 13 şi 21 de grade, posibil mai scăzute în zonele cu ceaţă persistentă

Prognoza meteo pe regiuni

În regiunile intracarpatice, după o dimineaţă friguroasă îndeosebi în depresiunile din estul Transilvaniei, se anunţă o după-amiază caldă, cu mult soare: maxime de 18 grade la Oradea şi Baia Mare, 17 grade la Timisoara şi Sibiu şi 14 grade la Brasov.
Soarele se arată şi locuitoriulor din sudul ţării, dar după ce norii joşi sau ceaţa se vor disipa. Vântul suflă slab cel, mult moderat în Bărăgan, iar maximele termice vor fi de 12 grade la Craiova, 13 grade la Alexandria, iar în zona de deal chiar 16 grade, iată la Râmnicu Vâlcea.
În Dobrogea o zi frumoasă şi mai caldă decât ieri. Cerul va fi variabil, vântul moderat, cu unele intensificări, Termometrele vor arăta 13 grade la Constanţa şi 14 grade la Tulcea.
Temperatura mai creşte uşor şi în Moldova, cerul va fi variabil, iar temperaturile maxime apropiate de cele normale pentru data din calendar vor fi de 14 grade la Galaţi şi Iasi, 12 grade în Bacău şi Suceava.

La munte

La munte este o zi frumoasă de toamnă, cu mult soare şi doar pe văi şi în depresiuni. În prima parte a zilei vor fi condiţii de ceaţă. Temperatura va continua să crească, astfel la amiază vor fi 8 grade pe vf. Toaca, 13 grade la Predeal şi Păltiniş (aşadar la fel de cald ca si in Bucuresti), 9 grade la Semenic şi 14 grade la Stana de Vale. Vântul va fi va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări pe creste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS