26.4 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePercheziții într-un dosar de proxenetism care privesc clanul Cămătarilor

Percheziții într-un dosar de proxenetism care privesc clanul Cămătarilor

(Foto: bzi.ro)
(Foto: bzi.ro)

Polițiștii efectuează vineri dimineață percheziții la casa lui Vasile Balint, cunoscut ca Sile Cămătaru, și la apropiați ai acestuia, într-un dosar privind fapte de proxenetism, potrivit Biroului de Presă al IGPR.
Cu ocazia perchezițiilor, polițiștii au chemat o ambulanță la domiciliul lui Sile Cămătaru, după ce acestuia i s-a făcut rău și a acuzat dureri în piept.

Peste 300 de poliţişti din cadrul Direcţiei Investigaţii Criminale – IGPR şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează 24 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de proxenetism.
Activităţile sunt desfăşurate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti și vizează probarea eventualei  activităţii infracţionale a membrilor unui grup specializat în comiterea infracţiunii de proxenetism, angajaţi ai cazinourilor şi ai unor saloane de masaj din Bucureşti, având ca preocupări şi darea de bani cu dobândă, fără a fi persoane autorizate în acest sens.
La acțiune participă și polițiști din cadrul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate, Direcţia Transporturi, Brigada de Combatere a Crimei Organizate București şi ai Inspectoratelor de Poliţie ale judeţelor Argeş, Ilfov, Călăraşi, Dâmboviţa, Prahova, Sibiu, Timiş, Olt, Giurgiu.
Vor fi puse în aplicare 120 de mandate de aducere.
În perioada martie – noiembrie 2014, poliţiştii au documentat activitatea membrilor grupului infracţional, stabilind că ar fi racolat clienţi, în special de naţionalitate străină, prezentându-le mai multe persoane de sex feminin, dispuse să întreţină acte sexuale contra cost, în zona cazinourilor şi a hotelurilor de lux, în scopul atragerii jucătorilor împătimiţi.
Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR, SRI și DIPI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS