19.2 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAstăzi este Ziua Justiţiei Penale Internaţionale

Astăzi este Ziua Justiţiei Penale Internaţionale

În 17 iulie 1998 a fost stabilită Ziua Justiţiei Penale Internaţionale, prin Declaraţia de la Kampala, adoptată cu prilejul primei Conferinţe de Revizuire a Statutului de la Roma al Curţii Penale Internaţionale.
Adoptarea Statutului de la Roma, tratatul fondator al Curţii Penale Internaţionale, a reprezentat un pas decisiv în lupta împotriva impunităţii pentru crime deosebit de grave, care pot ameninţa pacea şi securitatea globală, precum genocidul, crimele de război, crimele împotriva umanităţii şi crima de agresiune.

Curtea Penală Internaţională este prima instanţă penală internaţională permanentă, competenţa acesteia vizând crimele cele mai grave care preocupă ansamblul comunităţii internaţionale. În prezent, 122 de state sunt părţi la Statutul de la Roma.
Ministerul Afacerilor Externe celebrează Ziua Justiţiei Penale internaţionale prin organizarea, la 21 iulie 2014, în colaborare cu Societatea Naţională de Cruce Roşie din România şi cu Comisia Naţională de Drept Internaţional Umanitar, a unui eveniment cu participarea E.S. doamna Fatou Bensouda, procurorul Curţii Penale Internaţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS