19.9 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Nu mai sunt drumuri blocate

Olt: Nu mai sunt drumuri blocate

Județul Olt se află până în această seara, la ora 22.00, sub incidența unei avertizări meteo Cod Galben. Sunt preconizate ninsori și intesificări ale vântului cu viteze care pot atinge, la rafală, 45-50 de km/h.
Din informațiile centralizate de Grupa Operativă constituită la nivelul ISU Olt, la ora 09.00, pe Drumul Județean 546 C între localitățile Potcoava și Perieți, circulația se desfășura pe un singur sens. Pe toate celelalte drumuri naționale și județene se circula în condiții de iarnă. La aceeași ora, societatea care se ocupă cu distribuția energiei electrice acționa pentru remedierea defecțiunilor din cele patru localități nealimentate, parțial, cu energie electrică (Ghimpețeni, Bârza, Poboru și Corbu).
Pentru conducerea și coordonarea unitară a acțiunilor de intervenție, până la expirarea atenționării meteo Cod Galben, la sediul ISU Olt este activată Grupa Operativă din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului-Județul Olt, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, Inspectoratului de Poliție Olt și Inspectoratului de Jandarmi Olt.

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă provocate de fenomenele meteorologice periculoase (ninsori abundente, viscol, îngheț), Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt, vă recomandă următoarele:
–  Ascultați mesajele transmise de autorități prin intermediul mass-media;
– Evitați să plecați la drum pe timp de viscol și ninsoare puternică; dacă, totuși, deplasarea este necesară, informați-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate sau cu circulație restricționată;
– Asigurați-vă că sistemul de încălzire al autoturismului funcționează și echipați-vă corespunzător autovehiculul pentru circulația în condiții de iarnă;
– Atenționați autoritățile locale cu privire la persoanele fără adăpost pe care le întâlniți sau despre care aveți cunoștință.

Dacă viscolul vă blochează în trafic, în afara localităților, luați următoarele măsuri:
– Trageți pe dreapta și porniți luminile de avarie;
– Anunțați evenimentul la numărul de urgență – 112, indicând locul unde ați rămas blocat;
– Rămâneți în autoturism până ce forțele de intervenție vin să vă salveze. Nu părăsiți autoturismul dacă nu vedeți în apropiere o clădire în care ați putea să vă adăpostiți;
– Porniți motorul și sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră;
– Mișcați-vă pentru a menține organismul cald, evitând extenuarea;
– Porniți lumina din interior, pe timp de noapte, pentru ca echipele de salvare să vă poată localiza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS