16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSă dea guvernul bani de parcări

Să dea guvernul bani de parcări

Multe din parcările şi străzile dintre blocurile din cartierele Craiovei au rămas pe jumătate asfaltate şi cu trotuare amenajate. Este un caz fericit, fiindcă altele au rămas în întregime decopertate, pline de hârtoape şi mormane de pământ răscolit. O astfel de situaţie se întâlneşte în cartierele Craioviţa Nouă, Rovine, 1 Mai şi Sărari.
Aici, administraţia locală a demarat amenajarea parcărilor în primăvara acestui an, constructorul a venit cu utilajele, cu materia primă (pietriş, borduri), dar s-a trezit la jumătatea lucrărilor că face „muncă patriotică“. Cauza, administraţia locală i-a spus că nu mai sunt bani şi, prin urmare, continuarea lucrărilor se face gratuit. Peste noapte au dispărut  bordurile, utilajele şi muncitorii, iar locatarii au rămas cu parcările şi străzile mai rău ca înainte. Într-o astfel de situaţie sunt străzile Împăratul Traian şi Electroputere din cartierul craiovean Sărari. Oamenii se plâng şi de starea jalnică în care se găsesc la acest moment şi parcările de lângă cvartalurile de blocuri, M32, M39, M40 şi M41 din cartierul Sărari. „Am aşteptat ani buni ca să ne asfalteze şi nouă străzile din vecinătatea locuinţelor, să îmbunătăţească starea parcărilor. Fostul primar ne-a tot promis, până la urmă s-a apucat de lucrări, dar după alegeri s-a stopat tot. Lucrările au rămas la jumătate. Trotuare nefinalizate, de parcare nici nu mai vorbesc. Străzile Electroputere şi Împăratul Traian mai au de aşteptat. Noi ce să facem, să aşteptăm viitoarea campanie electorală, poate se găsesc două maşini de bitum şi pentru noi?“, este de părere Marius Dochia, locatar în zona cu pricina.
Localnicii se consolează cu gândul că încă este vreme fumoasă, pentru că ploile şi zăpada vor transforma parcările dintre blocuri în gropi pline de bălţi şi mocirlă. „Acum este bine, dar, când o să plouă, aici vor fi nămol şi bălţi. Au pus borduri, au făcut trotuare, dar parcarea şi străzile nu. Am înţeles că nu mai sunt bani“, a spus o angajată de la asociaţia de proprietari.

Se caută fonduri

Starea lucrărilor de amenajare a parcărilor, bordurilor şi străzilor din cartierele de blocuri ale Craiovei este cunoscută administraţiei locale. Numai că lipsa banilor este un mare impediment pentru finalizarea lor. Acum, municipalitatea bate pasul pe loc în aşteptarea banilor de la guvern, destinaţi asfaltării străzilor şi amenajării parcărilor.
„Situaţia este cunoscută la nivelul Primăriei Craiova. Întrucât au fost demarate lucrări de asfaltare în perioada electorală, fără să existe resursele necesare prevăzute, s-a decis căutarea de fonduri. În luna octombrie, va avea loc o nouă rectificare de buget şi s-a cerut sprijinul Guvernului României pentru aprobarea sumei de trei milioane de lei“, a spus reprezentantul Primăriei Craiova, Ionuţ Pârvulescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS