16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateImperiul din Atlantic City

Imperiul din Atlantic City

Statele Unite ale Americii, anii ‘20 – Atlantic City este fortăreaţa jocurilor de noroc, a femeilor uşoare şi a turiştilor din toată lumea. Este Era Prohibiţiei, perioadă în care băuturile alcoolice sunt interzise, fiind un moment oportun pentru contrabandă şi conflicte politice. Toate acestea sunt amestecate în serialul regizat de Martin Scorsese şi difuzat vinerea pe HBO. Produs în 2009, „Boardwalk Empire“ îl are ca protagonist pe Steve Buscemi, în rolul lui Enoch „Nucky“ Thompson, trezorierul oraşului, care trăieşte în lux pe banii publici. Cu afaceri de mafiot, Nucky este cel care dictează contrabanda cu alcool într-un loc unde şi cei săraci îşi dau ultimul ban pe un pahar de whisky.
Muzica, decorurile, costumele întregesc tabloul perioadei când se dansa charleston, bărbaţii purtau bastoane în semn de eleganţă, iar femeile – rochii din mătase. Anturajul lui Nucky este un amestec de mafioţi, oameni de rând şi politicieni foarte influenţi. Poveştile tuturor au un numitor comun: alcoolul. Deşi este abia la sezonul întâi, „Boardwalk Empire“ a câştigat deja două Globuri de Aur.
Atenţia lui Martin Scorsese aţintită pe fiecare detaliu, dă un aer de autenticitate serialului, iar Steve Buscemi face unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale.
Martin Scorsese s-a născut la 17 noiembrie 1942 în New York. El este un regizor de film, scriitor și producător de film american. A regizat filme precum „Taxi Driver“, „Goodfellas“, „Gangs of New York“ şi „Shutter Island.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII