16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDrum crăpat la marginea Craiovei

Drum crăpat la marginea Craiovei

O stradă de la marginea Craiovei a început să se surpe. Potrivit reprezentanţilor primăriei, asfaltul de pe Aleea I Şimnic s-a surpat pe unele porţiuni din cauza prespălării solului şi strada trebuie urgent reparată pe aceste tronsoane, fiindcă există riscul ca drumul să se rupă de la o margine la alta. Viceprimarul craiovean Teodor Sas a afirmat ieri că lucrările vor începe de urgenţă.
„Mâine (astăzi – n.r.) sau vineri vor fi demarate lucrările în zona în care s-a constatat că partea carosabilă este în stadiu avansat de degradare sau unde există riscul de a se lăsa carosabilul din cauza erodării solului“, a spus viceprimarul Sas. Dacă pe Aleea I Şimnic asfaltul crapă de la sine, în alte zone ale oraşului gropile de pe străzi s-au adâncit după ultima ploaie din cauză că au fost astupate de mântuială. Pe strada Elena Teodorini, de exemplu, la intersecţia cu Câmpia Islaz, plaga lăsată după lucrările la reţeaua de apă s-a adâncit în ultimele zile. Şi cazuri sunt nenumărate, mai ales pe arterele de circulaţie sparte pentru cuplările şi decuplările la reţeaua de apă sau pentru lucrări de canalizare. Reprezentanţii Primăriei Craiova recunosc că aceste străzi sunt împânzite de gropane, gropi şi gropiţe, dar promit că până pe 30 noiembrie toate aceste cratere vor fi astupate definitiv.
„Acolo unde se execută teste la reţele, într-adevăr, străzile nu sunt în regulă, pentru că manevrele durează. Însă, până la 30 noiembrie aceste gropi trebuie asfaltate pe cheltuiala furnizorilor“, a arătat viceprimarul Teodor Sas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII