13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGeoană: Domnul Năstase are tot dreptul la opinii

Geoană: Domnul Năstase are tot dreptul la opinii

Mircea Geoană a avut vineri o întâlnire la sediul PSD cu preşedintele de onoare, Ion Iliescu, şi cu preşedintele Consiliului Naţional, Adrian Năstase.
Ion Iliescu a opinat, după întâlnire, că „nişte schimbări de echipă nu zdruncină un partid cum este PSD“. „Acum ne trebuie o echipă de oameni credibili, care să fie liderii unui partid social-democrat şi să respire social-democraţia, oamenii să-i creadă când vorbesc despre aceste lucruri“, a spus Iliescu. La rândul său, Adrian Năstase a informat că lucrările Consiliului Naţional, unde urmează să fie luate decizii despre organizarea Congresului PSD, ar putea avea loc, în principiu, pe 12 februarie. Năstase a mai declarat că PSD are nevoie de un „refresh button“.  
Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat vineri că va exista o campanie în partid pentru realegerea sa ca preşedinte la următorul congres, susţinând că nu face reproşuri colegilor care l-au criticat, cum este Adrian Năstase, despre care a spus că întotdeauna a „pus umărul la efort“ în partid.
Întrebat dacă îşi pregăteşte o campanie în interiorul partidului în perspectiva viitorului congres, Geoană a spus că „evident“ va exista o astfel de campanie, dar PSD se află într-un moment în care „ideile sunt şi mai importante“ decât oamenii, fiind nevoie de o „redefinire“ a partidului.
„Va fi evident o campanie, dar cred că lucrurile sunt destul de clare, destul de simple va trebui să avem un congres în care să vorbim despre echipa de conducere, dar mai ales despre drumul pe care îl avem de parcurs. (…) Eu consider că aceasta este o perioadă de redefinire a partidului nostru, în care persoanele sunt importante, fără îndoială, fără persoane nu putem face nimic, dar ideile sunt şi mai importante şi voi încerca să duc aceste idei către baza noastră electorală, către membrii de partid şi către aceia care vor fi prezenţi la congres“, a spus Geoană.
În ceea ce priveşte declaraţiile unor membri PSD, printre care Adrian Năstase, care au cerut analize în partid în urma rezultatului alegerilor prezidenţiale, Geoană a declarat că el este primul care vede necesitatea acestor analize şi nu va face „niciodată“ reproşuri vreunui coleg pentru declaraţiile sale.
„Dacă ceri o analiză nu înseamnă că eşti opozant al meu, eu sunt primul care crede că trebuie să facem o analiză foarte serioasă. Sunt lucruri care s-au întâmplat bine, lucruri care s-au întâmplat mai puţin bine. (…) Nu fac niciodată vreun reproş unui coleg de-al meu. Domnul Năstase este un lider marcant al partidului, are tot dreptul la opinii şi la comentarii, dar, când e vorba de pus umărul la un efort comun, întotdeauna a fost prezent atunci când partidul i-a cerut-o“, a mai spus Mircea Geoană.
Pe de altă parte, liderul social-democrat a comentat numărul mare de amendamente depuse de PSD la Legea bugetului, spunând că scopul lor nu este „tergiversarea“ adoptării acesteia, ci de a avea „un buget mai bun“.
„Scopul nostru nu e de a tergiversa aprobarea bugetului, ci de a avea un buget mai bun. Considerăm că forma care ne-a fost prezentată nu răspunde problemelor crizei economice, nu răspunde problemelor de protecţie socială şi nu răspunde adevăratelor priorităţi ale României în acest moment“, a încheiat Geoană.
Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, scria recent pe blogul său că PSD a devenit un partid mic, de rangul doi, destructurat, incapabil să câştige alegerile, cu prea multe centre de comandă, şi că, în această situaţie, riscă să rămână în opoziţie. Şi alţi lideri ai PSD au susţinut că formaţiunea are o serie de probleme care trebuie rezolvate. Ion Iliescu a spus, într-o declaraţie pentru NewsIn, că este nevoie de o analiză a evoluţiei PSD după 2005, moment după care formaţiunea a pierdut statutul de partid de guvernământ, precizând însă că numai viitorul congres va decide asupra performanţei actualei echipe. Vicepreşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că deschiderea discuţiei despre viitorul PSD este benefică, dar că nu trebuie să dureze prea mult, şi că şi-ar dori ca până în martie formaţiunea să ştie ce conducere are, fie că este vorba de reconfirmarea celei actuale, fie de una nouă, iar Vasile Dâncu a spus şi el că PSD are nevoie să fie restructurat, dar că nu este de acord ca discuţia în partid să se concentreze pe schimbarea sau păstrarea în funcţie a lui Mircea Geoană, ci pe găsirea proiectelor pentru viitor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII