16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePărinţii refuză vaccinarea

Părinţii refuză vaccinarea

Doar 3,39% dintre elevele de clasele a VI-a şi a VII-a din judeţul Dolj au primit acordul părinţilor pentru a fi vaccinate împotriva virusului HPV, răspunzător de producerea cancerului de col uterin.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj, din datele furnizate de cabinetele şcolare a reieşit că foarte puţini părinţi sunt de acord cu vaccinarea. „Am trimis o notă prin care am solicitat tuturor medicilor şcolari din unităţile de învăţământ doljene să ne pună la dispoziţie numărul elevelor apte de vaccinare. Datele centralizate arată că, din 6.806 eleve de clasa a VI-a şi a VII-a, doar 231 aveau acordul părinţilor pentru a fi vaccinate“, a declarat Mihaela Moţăţeanu, inspector general adjunct la ISJ Dolj.  
În vederea vaccinării gratuite împotriva cancerului de col uterin, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a primit marţi, 24 noiembrie, 2.557 de doze de la Unifarm Bucureşti. Potrivit DSP, o parte din vaccin va fi distribuită în şcoli, urmând ca vaccinarea să înceapă de săptămâna viitoare. După cum decurg însă lucrurile, este posibil ca multe dintre dozele repartizate şcolilor să rămână nefolosite.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII