16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Groapa cu… proşti

Gropile rămase în urma lucrărilor efectuate de furnizorii de apă şi de agent termic sunt adevărate capcane pentru conducătorii auto din Craiova.

Un craiovean a avut ghinionul să intre cu roţile autoutilitarei într-o groapă căscată în asfaltul proaspăt turnat. Întâmplarea s-a produs în weekendul trecut, pe strada Gogu Constantinescu din cartierul craiovean Rovine. Craterul s-a căscat în parcarea din faţa blocului G13, chiar sub roţile unui Ford pe care proprietarul încerca să-l parcheze. Ca în zicala „na-ţi-o frântă că ţi-am dres-o“, maşina s-a ales cu o roată ruptă şi o vizită la service. Pentru că în zonă s-au efectuat lucrări de către Compania de Apă „Oltenia“, locatarii au apelat la furnizorul de apă al oraşului să vină ca să facă reparaţiile.
„O lună au lucrat cei de la Compania de Apă, apoi au astupat şanţul şi, fără să pună pietriş, piatră cubică şi să taseze, au turnat asfaltul. Când a venit vecinul să parcheze maşina, asfaltul s-a lăsat şi autoturismul a intrat cu roţile în groapă. Şi-a stricat maşina. Pun dopuri de lemn în conductă, aşa repară ei, şi ne mirăm de ce au loc tot felul de avarii. Când i-am anunţat, au trimis o armată de angajaţi să remedieze ce s-a stricat, au luat asfaltul cu mâinile şi au pus pământ în locul lui“, a spus Dănuţ Adam, locatar în blocul G13.
Angajaţii Companiei de Apă au dat o mână de ajutor, pentru că efectuau lucrări în apropiere, dar groapa deschisă pe trotuar nu este în zona conductelor de apă.
„Noi am avut lucrări în acea zonă, dar mai demult. S-au schimbat nişte vane. Am fost chemaţi sâmbătă şi muncitorii Companiei au ajutat la dezafectarea zonei, dar acea groapă nu s-a produs pe locul unde am efectuat noi lucrări. Am înţeles că atât CET, cât şi Regia de Termoficare Craiova au executat lucrări acolo la un canal termic“, dă asigurări Mihaela Chiriţescu, reprezentanta CAO.

Cine sapă groapa şoferilor?

Nici reprezentanţii Termo-ficării nu vor să-şi asume vreo responsabilitate şi susţin că, deşi au realizat reparaţii în zona Rovine, groapa nu este făcută de lucrările efectuate de furnizorul de energie termică.
„Am avut lucrări la reţeaua secundară a sistemului de furnizare a agentului termic, dar pe zona aceea este şi reţeaua principală care aparţine CET-ului şi ei îşi efectuează singuri lucrările la conductele proprii“, susţine Nicolae Degeratu, director tehnic la RTF Craiova.
De acelaşi nenoroc a avut parte şi craioveanul Radu Dobrescu, din cartierul 1 Mai. Acesta, la sfârşitul săptămânii trecute, a avut surpriza să se trezească cu roţile autoturismului într-o groapă rămasă în urma unor lucrări.
„Lângă blocul nostru se lucrează de o lună. Dimineaţa, când am plecat, erau acolo nişte pietre, moloz şi se lucra. Când am revenit, seara, pământul era nivelat. Totul părea în ordine şi am parcat“. Numai că şoferul autoturismului s-a trezit cu roţile înghiţite de o groapă căscată ca din senin în pământ. Nu mică i-a fost mirarea când s-a trezit deasupra unor conducte despre care habar nu are cărei companii sau regii craiovene aparţin.
Cert este că indolenţa unor lucrători şi munca în dorul lelii i-au adus la disperare pe majoritatea locuitorilor acestui oraş transformat în şantier.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII