16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024

Nixon, scos nevinovat

Judecat pentru trafic de droguri, Ionel Călin (fost Delcea), zis Nixon, a reuşit recordul de a obţine achitarea, după un proces care s-a finalizat la Tribunalul Dolj în mai puţin de trei luni.

Nixon – pe numele lui actual Ionel Călin, fost, până acum un an, Ionel Delcea (şi-a schimbat numele), nu este un oarecare. Proprietarul a patru vile impunătoare, situate pe strada Alexandru cel Bun din Craiova, şi a mai multe maşini luxoase, el a fost trimis în judecată cu un an în urmă de procurorii DIICOT Craiova sub acuzaţia de trafic de droguri. În urma unui proces judecat incredibil de repede, Nixon a fost declarat nevinovat, fiind achitat după o judecată de nici trei luni.

Cocaina din vagin

La începutul lunii iunie 2008, poliţiştii au aflat că Ionel Delcea (în prezent Călin), zis Nixon, de 37 de ani, fiul său, Sorin, zis Bingo, de 15 ani, şi Alina-Ştefania Călin, de 25 de ani, toţi din Craiova, urma să plaseze o cantitate de droguri. A fost organizat un flagrant, cei trei suspecţi fiind reţinuţi la intrarea în Craiova, pe DE 70, în timp ce se deplasau cu un Audi.
După blocarea maşinii în trafic, cei trei romi nu au vrut să coboare şi s-au încuiat în Audi, fiind scoşi cu forţa de poliţişti. S-a trecut la percheziţionarea automobilului şi a celor trei, dar nu au fost găsite droguri, în ciuda informaţiilor pe care le aveau poliţiştii. În ultimă instanţă, s-a hotărât ca Alina-Ştefania Călin să fie supusă unui control ginecologic, oamenii legii bănuind că ea ţine ascunse stupefiantele. În vaginul femeii au fost găsite 10 grame de cocaină şi 40 de grame de haşiş, iar anchetatorii au stabilit că drogurile găsite asupra craiovencei fuseseră procurate din Roma de alt membru al grupului infracţional organizat, Constantin Călin, de 20 de ani, din Craiova, şi introduse în ţară de minorul Bingo, prin Vama Cenad, ascunse în pungi de cafea. După continuarea cercetărilor efectuate de anchetatori a fost identificat şi reţinut alt membru al grupului, Lucian Soare, de 20 de ani, din Craiova, care avea rolul de a distribui drogurile în cluburile şi discotecile din municipiu.

Judecare la foc automat

După reţinerea celor trei, Tribunalul Dolj a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru Nixon şi Alina Călin, iar pe numele lui Constantin Călin a fost emis un mandat de arestare preventivă în lipsă. Împotriva minorului şi a lui Soare s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. În sarcina celor cinci, procurorii DIICOT au reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducerea în ţară a acestora şi traficul de droguri de risc şi de mare risc. De negăsit, Constantin Călin a fost dat în urmărire generală. În urma cercetărilor, anchetatorii au aflat că bărbatul urma să vină din Anglia şi l-au reţinut la coborâre din avion.
Deferiţi justiţiei de către procurorii craioveni de la DIICOT, cei cinci membri ai bandei au fost mai întâi puşi în libertate, apoi au avut parte de o judecare ultrarapidă.  După şase termene, date în mai puţin de trei luni, Tribunalul Dolj a finalizat dosarul. Patru dintre cei cinci inculpaţi s-au ales cu pedepse cu suspendare, iar al cincilea – Nixon – a fost chiar achitat, fiind găsit nevinovat. Achitarea a fost menţinută şi de Curtea de Apel Craiova, printr-o decizie emisă în luna aprilie a acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

43 COMENTARII