16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDinel Staicu, dat afară de la Ford

Dinel Staicu, dat afară de la Ford

În locul preşedintelui SIF Oltenia a fost ales membru al Consiliului de Administraţie al Automobile Craiova Kenneth Macfarlane – cetăţean american şi vicepreşedinte de producţie al Ford Europa.

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Automobile Craiova (ACSA) l-a scos ieri pe Dinel Staicu din Consiliul de Administraţie (CA) al companiei, unde fusese ca reprezentant al SIF Oltenia, pe vremea când societatea de investiţii financiare deţinea 22% din acţiunile ACSA. Preşedintele SIF Oltenia, Dinel Staicu, nu mai avea dreptul să fie membru în CA, din cauză că SIF nu mai deţine un pachet important de acţiuni la ACSA.  În locul lui Staicu a fost ales membru în Consiliul de Administraţie Kenneth Macfarlane – cetăţean american, reprezentant al acţionarului majoritar al firmei craiovene, Ford Motor Company. El deţine funcţia de vicepreşedinte pentru producţie în cadrul Ford Europa şi vicepreşedinte al Ford Motor Company, conform celor precizate de reprezentanţii companiei Ford. „Decizia pe care am luat-o astăzi (ieri-n.r.) în Adunarea Generală a Acţionarilor a fost naturală, după ce în luna aprilie Ford a achiziţionat pachetul de acţiuni pe care acţionarul minoritar de la acea vreme, SIF Oltenia, l-a deţinut la Automobile Craiova“, a precizat Nadia Crişan, reprezentant al Ford România.

Ford deţine 96,6% din acţiunile ACSA

În prezent, după achiziţionarea pachetului de acţiuni de la SIF Oltenia şi a altor pachete de la acţionari minoritari, Ford Motor Company deţine 96,6% din acţiunile ACSA, în număr de 18,3 milioane, reprezentând o contribuţie la capitalul social de 38,45 milioane de lei. Tot ieri, a avut loc şi o Adunare Generală Extraordinară a Acţionarilor de la ACSA, pentru modificarea actului constitutiv, în sensul introducerii noului membru în CA şi modificării structurii acţionariatului, după ce Ford a răscumpărat acţiunile de la SIF Oltenia.
După scoaterea lui Dinel Staicu, noul CA are în componenţă în majoritate reprezentanţi ai Ford, potrivit convocatorului Adunărilor Generale: Kevin Winton Reinolds (cetăţean britanic), Leonard Martin Meany (cetăţean irlandez, care deţine şi funcţia de director financiar la Ford România), Dionisio Campos san Onofrei (cetăţean spaniol, care este şi preşedintele Ford România), Ion Ion – singurul român din staff-ul Ford, fost director general al Daewoo – şi ultimul intrat, Kenneth Macfarlane, din partea Ford Europa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII