16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateScorpionii craioveni i-au instruit pe militarii irakieni

Scorpionii craioveni i-au instruit pe militarii irakieni

Instruirea armatei irakiene a fost misiunea de bază a infanteriştilor de la Craiova, iar pe 23 mai aceştia au raportat „obiectiv îndeplinit“. Toţi recruţii irakieni din subordinea Scorpionilor Roşii au trecut cu brio testele finale.

„Cine te învaţă o literă este prietenul tău, iar cine te învaţă alfabetul este părintele tău“ spune un vechi proverb irakian. Acestea au fost cuvintele rostite de comandantul Batalionului 10 Irakian de Forţe Speciale, locotenent-colonelul Zafer Habeeb, în deschiderea ceremonialului care a marcat îndeplinirea celei mai importante sarcini pe care o au militarii Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ –  Scorpionii Roşii, în cadrul misiunii „Iraqi Sunset“.
Instruirea armatei irakiene a început odată cu dislocarea Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab“ în teatrul de operaţii din Irak. Infanteriştii craioveni au instruit patru subunităţi de nivel companie reuşind să le pregătească pentru viitoarele misiuni pe care le are armata irakiană. Batalionul 10 va acţiona în provinciile Dhi Qar, Al Muthanna şi Maysan, provincii situate în sudul Irakului, în zona unde sunt dislocaţi militarii români.

Militarii irakieni, pregătiţi pentru misiuni

Comandantul Batalionului 10 Forţe Speciale a avut numai cuvinte de laudă la adresa instructorilor craioveni, cărora le-a mulţumit pentru tot ce au făcut pentru militarii din subordinea sa: „Armata irakiană nu o să vă uite niciodată. Aţi muncit foarte mult pentru noi, iar pentru asta vă mulţumim. Militarii noştri sunt acum pregătiţi pentru a executa misiuni datorită vouă, datorită eforturilor voastre şi sacrificiilor pe care le-aţi făcut pentru noi. Veţi fi mereu prietenii noştri. Profesionalismul Scorpionilor Roşii a reuşit să îi facă pe militarii noştri, să fie gata pentru orice fel de misiune pe care o vor primi“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS