22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRampa din Gârleşti, la ţintă

Rampa din Gârleşti, la ţintă

După sesizările lansate la „Fii vocea cartierului tău!“ din Lăpuş-Argeş, inspectorii primăriei au pus tunurile pe depo-zitul de resturi ne-metalice de pe strada Gârleşti, considerat de craioveni focar de infecţie şi pericol de incendiu.

Munţii de resturi de pe strada Gârleşti sunt, de fapt, „deşeuri şi resturi nemetalice“ recuperate de firma Nicmar Prod Com SRL din Craiova, şi-au amintit reprezentanţii Primăriei Craiova, după ce cazul focarului a apărut în presă, la sesizarea locuitorilor din cartierul Lăpuş-Argeş. „Acolo există o rampă utilitară deţinută de firma Nicmar Prod Com SRL. Această societate a fost sancţionată pentru nerespectarea normelor de gospodărire a oraşului în 2008 şi în 2009, cu amenzi de 2.000 de lei, respectiv 2.500 de lei“, a declarat ieri şeful Corpului de control al municipalităţii, Dănuţ Dobrescu, la două zile după ce reprezentanţii oficiali ai primăriei spuneau că nu ştiu cine a amplasat depozitul pe strada Gârleşti.
Dobrescu a precizat că rampa nu se află pe domeniul public, ci pe terenul regionalei CFR, dar că vor fi efectuate controale zilnic. „Nu putem desfiinţa construcţia, fiindcă terenul nu ne aparţine. Însă vom aplica regulamentul de gospodărire din două în două zile, până când proprietarul fie va lua măsurile necesare, fie îl va închide singur“, a mai afirmat Dănuţ Dobrescu.
În 2008, firma Nicmar Prod Com a fost amendată şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia“, în două rânduri, cu 1.500 de lei, pentru contravenţii în domeniul protecţiei civile, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, cpt. Florin Cocoşilă.
Directoarea Nicmar Prod Com, Mariana Ioniţă, a afirmat că depozitul va fi desfiinţat. „Nu am reuşit să amenajăm rampa la standarul pe care îl invocă aceia care n-au altceva de lucru decât să se uite în curtea vecinului, fiindcă regimul terenului nu a fost clarificat nici până acum. De aceea noi am şi înfiinţat altă rampă, unde vom desfăşura această activitate, iar acum suntem în mutare“, a spus Mariana Ioniţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS