22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTânărul mort în avalanşă, condus pe ultimul drum

Tânărul mort în avalanşă, condus pe ultimul drum

Alexandru Predescu, elevul din Motru care a decedat pe 8 martie, după ce a fost surprins de o avalanşă din Munţii Vâlcan, a fost condus ieri pe ultimul drum.

Adolescentul plecase cu familia lui în staţiunea montană Straja. Duminică la prânz, părinţii săi l-au dat dispărut, iar după zeci de ore de căutări, salvamontiştii gorjeni i-au găsit trupul neînsufleţit îngropat în zăpadă. Alexandru schia de la patru ani şi era unicul fiu al familiei Predescu. „Edel", cum îi spuneau colegii şi prietenii, a fost condus pe ultimul drum de sute de persoane. În faţa blocului unde locuia tânărul s-au strâns ieri aproximativ şapte sute de elevi ai Colegiului Naţional „George Coşbuc", unitatea şcolară unde învăţa adolescentul.

„Un băiat deosebit“

Maria Tudosie l-a văzut crescând pe Alexandru. „A crescut aici, cu copiii mei. Erau prieteni. Alexandru era un băiat extraordinar. Nu ştiu cum se duc toate sufletele bune la Ceruri", a spus, plângând, femeia. „Alexandru era mai mare decât mine. Îl ştiam pentru că oraşul este mic. Schia de mai bine de 13 ani şi îi plăcea să meargă la munte", a spus un elev. Fiecare dintre adolescenţii prezenţi la înmormântare a avut prinsă în piept o fotografie a lui „Edel", iar pe mai toate maşinile care au însoţit cortegiul funerar au fost lipite poze ale elevului.

La Colegiul Naţional „George Coşbuc" din Motru, colegii lui Alexandru au pus doliu pe banca în care stătea tânărul. Două garoafe şi mai multe lumânări vegheau o fotografie în care Alexandru zâmbea. Pe tabla din clasa unde învăţa el, colegii săi au scris „Nu te vom uita niciodată, Edel!". La intrarea în liceu, elevii au pus pe un panou negru mai multe poze de-ale băiatului şi lumânări.

În drumul spre locul de veci, cortegiul funerar s-a oprit la liceul unde Alexandru a fost elev. Aici, colegii săi i-au adus un ultim omagiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII