16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateStradă nouă, bălţi vechi

Stradă nouă, bălţi vechi

http:http://www.youtube.com/watch?v=lW1g1gsia3U
http:http://www.youtube.com/watch?v=0EY5Rii9L2Q

Drumurile modernizate din Bănie se umplu de bălţi şi la o ploaie mocănească fiindcă proiectantul şi furnizorii de utilităţi se înşală reciproc şi împreună îşi bat joc de craioveni.

 

Strada Brestei din Craiova s-a umplut ieri de bălţi la intersecţia cu strada Bibescu, în zona staţiei de autobuz de la intersecţia cu strada Motrului şi pe trecerea de pietoni din apropierea intersecţiei cu strada Maria Tănase. Efectul: pietoni împroşcaţi cu apă pe trotuar, pietoni trecând prin baltă ca să urce în autobuz sau ca să meargă de la autobuz pe trotuar şi pietoni dând ocol cartierului ca să ajungă pe partea cealaltă a străzii. Nimic nou în imagine, în afară de carosabil, amenajat în această toamnă pe bani publici. Craiovenii surprinşi în ipostazele de mai sus par resemnaţi. „Şi care e noutatea?“, ne răspunde Ionuţ, un adolescent care tocmai ţopăise prin lacul din staţia de autobuz. „Îşi bat joc de banii noştri. Nici nu ai ce să mai comentezi. Primăria ne scoate ochii cu investiţiile, dar, de fapt, e o mare băşcălie. Dacă acuma
s-a făcut aşa, darămite când o da o ploaie adevărată… Atât“, spune Ruxandra I. Cauza formării bălţilor – proiectantul noului carosabil nu a inclus gurile de preluare a apelor pluviale în documentaţie fiindcă nu i le-a cerut nimeni, adică administratorul canalizării pluviale a Craiovei, Compania de Apă „Oltenia“ SA.

 

La pichamăr!

 

Soluţia pentru remedierea acestor neajunsuri este cea patentată în Bănie – spargem asfaltul nou ca să facem guri de preluare a apelor pluviale acolo unde s-a constatat că apa bălteşte. „Apa s-a strâns în anumite zone de pe strada Brestei deoarece nu există suficiente cămine de scurgere a apelor pluviale, dar şi pentru că unele s-au înfundat. Nu este vorba de o eroare de proiectare a carosabilului. Proiectantul nu prevede decât atâtea guri de scurgere câte îi indică furnizorul de utilităţi. Compania de Apă «Oltenia» SA urmează să constate unde anume este nevoie de noi guri de scurgere şi care dintre cele existente trebuie desfundate şi va lua măsurile necesare“, a declarat ieri purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova, Carmen Licu. Directorul Companiei de Apă „Oltenia“ SA, Liviu Ioniţă, nu a putut fi contactat. „Bine realizat“ a fost şi proiectul de modernizare a străzii A.I. Cuza, recent reabilitată, dar şi proaspăt spartă. Săptămâna trecută, tot după o inundaţie, în zona Bisericii „Hagi Enuş“, Compania de Apă a tăbărât cu pichamărele pe asfalt ca să construiască un canal de preluare acolo unde logic se şi strânge apa, adică în vale, şi nu la jumătatea pantei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII