15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe reia eliberarea cardului european

Se reia eliberarea cardului european

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj a anunţat ieri că, începând cu 29 septembrie, vor fi reluate furnizarea, imprimarea şi distribuirea cardului european de asigurări sociale de sănătate.

Pentru eliberarea cardului, asiguratul nu va trebui să plătească, preţul urmând să fie suportat exclusiv din Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, şi nu va mai trebui să meargă la sediul CAS pentru a intra în posesia documentului care îi permite să primească asistenţă sanitară pe perioada călătoriei într-o ţară UE, susţine Daniela Gheorghe, purtătoarea de cuvânt a CAS Dolj.

„Serviciile de distribuţie vor fi asigurate de Curiero, cardul european de asigurări sociale de sănătate va fi livrat ca scrisoare recomandată simplă, asiguratul având prima avizare în maximum şapte zile lucrătoare de la data transmiterii solicitării de tipărire a acestuia. Cardul va fi livrat asiguratului personal“, a precizat Daniela Gheorghe.

În cazul în care asiguratul nu va fi găsit la domiciliu, cardul european va fi livrat la CAS Dolj în termen de maximum 15 zile lucrătoare de la prima avizare.

În ultimele luni, Casa de Asigurări de Sănătate a eliberat adeverinţe în loc de card european, din cauza prelungirii licitaţiilor pentru atribuirea contractului de tipărire a cardurilor europene. CAS Dolj a eliberat de la începutul anului 3.954 de adeverinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS