15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţist acuzat de tergiversarea unei anchete

Poliţist acuzat de tergiversarea unei anchete

Valentin Costea susţine că poliţistul Constantin Dumitru, agent la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Slatina, i-a lovit maşina în urmă cu două luni, dar refuză să suporte reparaţiile.

Un bărbat îl acuză pe Constantin Dumitru, agent la Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Slatina, că încearcă să tergiverseze finalizarea anchetei în cazul unui accident pe care Constantin l-a provocat. Valentin Costea crede că poliţistul se foloseşte de funcţie pentru a scăpa de obligaţia de a-i repara maşina pe care omul legii a lovit-o. Costea susţine că firma la care lucrează suportă pierderi, întrucât autoutilitara era folosită pentru distribuţie de băuturi răcoritoare.

Accidentul rutier a avut loc în noaptea de 10 spre 11 mai, pe strada Nicolae Titulescu din Slatina. Autoutilitara pe care Valentin Costea este angajat, un Ford Tranzit, era parcată pe marginea drumului, în apropiere de spital. Poliţistul Constantin Dumitru se deplasa la volanul unei Dacii.

La un moment dat, Dumitru a vrut să întoarcă maşina fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu autoturismul fiului directorului de la SC Electrocarbon SA, Fănel Guşoi. În urma impactului, Dacia poliţistului a fost proiectată în autoutilitara parcată pe marginea drumului. În urma accidentului, poliţistul a fost rănit, el fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Toate cele trei autovehicule au fost avariate. Din primele cercetări ale poliţiştilor, a reieşit că vinovat de accident este Dumitru.

 

„Îl dau în judecată dacă îşi bate joc“

 

Potrivit poliţiei şi declaraţiei unui şofer păgubit, poliţistul ar fi trebuit să suporte cheltuielile pentru reparaţia ambelor autovehicule pe care le-a lovit. Însă, Constantin Dumitru nu are asigurare obligatorie de peste un an, păgubiţii fiind nevoiţi să-şi repare maşinile cu banii lor.

„Nu are asigurare la maşină de un an şi jumătate. Nu îmi dă nici măcar banii să îmi cumpăr piesele. Maşina mea e pe firmă, era folosită pentru distribuţie. Firma are contract, iar acum se pierd mulţi bani din cauza asta. I-am zis de atâtea ori să rezolvăm problema, dar dânsul mă duce cu vorba. Dosarul este şi acum la Circulaţie, nu l-au trimis la Poliţia Municipală. Dacă e poliţist, se cunoaşte cu cei de la Circulaţie şi tergiversează cazul pentru a scăpa de obligaţia de a-mi repara maşina. Îl dau în judecată, pentru că nu am altă soluţie“, a afirmat Valentin Costea.

 

Se aşteaptă raportul medico-legal

 

Şeful Biroului Siguranţa Circulaţiei pentru Mediul Urban din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, comisarul Nicolae Cărămizaru, spune că dosarul nu a fost înaintat la Biroul de Cercetări Penale întrucât nu a sosit raportul medico-legal. Cât despre faptul că Valentin Costea întâmpină greutăţi pentru că poliţistul nu are asigurare, comisarul Cărămizaru consideră că acesta ar trebui să-l acţioneze în judecată. „Dosarul se află încă la Serviciul Poliţiei Rutiere pentru că nu s-a primit raportul medico-legal. A fost făcută o adresă la Medicina Legală şi se aşteaptă raportul, după care dosarul urmează să fie înaintat Serviciului de Cercetări Penale. Am înţeles că persoana care a provocat accidentul nu are asigurare obligatorie. Până la definitivarea anchetei, domnul a cărui maşină a fost lovită îl poate da în judecată pe poliţist“, a spus comisarul Nicolae Cărămizaru.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS