15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalele vâlcene, dotate cu aparatură performantă

Spitalele vâlcene, dotate cu aparatură performantă

200 de spitale vor beneficia în acest an de aparatură în valoare de 7,9 milioane de euro pentru modernizarea camerelor de gardă. Printre localităţile care vor primi aparatură performantă se numără şi câteva din judeţul Vâlcea. Pentru a putea beneficia de acest ajutor, fiecare unitate medicală trebuie să amenajeze o cameră de gardă, care va fi prevăzută cu aparatură medicală de resuscitare, de monitorizare, defibrilator, dar şi alte sisteme.

Cinci spitale din judeţul Vâlcea vor primi astfel de aparate moderne: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, Spitalul Drăgăşani, Spitalul Horezu, Spitalul Brezoi şi Spitalul Bălceşti. 17 milioane de euro va investi Ministerul Sănătăţii pentru a finaliza acest program, până la sfârşitul anului. Fiecare unitate medicală poate primi două-trei module, în funcţie de numărul pacienţilor care se află arondaţi la spitalul respectiv. Directorii acestor spitale vor face rapoarte prin care vor solicita tot ce au nevoie pentru o mai bună fucţionare. Primăriile au obligaţia să doteze aceste compartimente.

„Se vor face 250 de module la nivel naţional, iar unele spitale, care au foarte mulţi pacienţi, vor avea trei module de primiri urgenţe. Primarii trebuie să se implice şi să asigure condiţiile unui astfel de compartiment. Conducerile ASP trebuie să declanşeze acţiuni de control pentru ca totul să fie în regulă“, a precizat secretarul de stat în probleme de sănătate, doctorul Raed Arafat, în cadrul unei videoconferinţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS