22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Compania minciunii

Prinşi cu ţevile de canalizare din cartierul Brestei abandonate, meseriaşii de la Compania de Apă „Oltenia“ SA au încercat să-şi spele ruşinea cu explicaţii ridicole.

 

Canalele secrete pline de pământ, descoperite de Gazeta de Sud în cartierul craiovean Brestei, sunt, de fapt, perfect funcţionale, foarte des curăţate, preiau toată apa de ploaie şi o duc în Balta Craioviţa. Este ultima glumă amară a proaspătului director tehnic al Companiei de Apă „Oltenia“ SA, Ion Popa, nimeni altul decât fostul inginer-şef care a dat avize de construire pe conductele de apă şi canalizare din Bariera Vâlcii şi de la Işalniţa. „Cum puteţi, domnule, să scrieţi aşa ceva! Noi curăţăm foarte des acea canalizare, fiindcă străzile sunt neasfaltate şi atunci intră mult pământ în conducte. Şi ele deservesc cartierul foarte bine, sunt perfect funcţionale, preiau apele pluviale şi le duc în Balta Craioviţa“, a susţinut Ion Popa.

El nu a putut să ne spună şi câţi kilometri de reţea uitată sunt în cartierul Brestei, cât au costat conductele şi amplasarea lor şi nici de ce, în ciuda „perfectei“ stări de funcţionare, cartierul este inundat. În plus, Popa îl contrazice flagrant pe directorul Direcţiei programe de dezvoltare din Primăria Craiova, Sever Bordu, care recunoscuse cu o zi înainte că acea canalizare nici nu este şi nici nu mai poate fi pusă în funcţiune fără un proiect nou. Administratorul sistemelor de canalizare şi alimentare cu apă din Craiova îi ia încă o dată peste picior pe cetăţenii care plătesc pe serviciile mizere şi pe apa de ploaie bani curaţi, din care managerii Companiei se îndestulează.

 

Uite cine vorbeşte!

 

Directorul pesedist al Companiei de Apă „Oltenia“ SA, Liviu Mihai Ioniţă, a cărui prezenţă prin fotoliile gras plătite ale unităţii este cel mai bine caracterizată de branşamentele ilegale care se făceau sub comanda sa, este într-un „No comment!“ prelungit. De aceea, personajul abilitat să discute cu presa a fost ieri Ion Popa, fost şef al Serviciului tehnic, actual director tehnic. Despre el se pot spune multe. Una dintre cele mai clare probe ale „profesionalismului“ acestuia a fost publicată de presa craioveană în urmă cu un an. Atunci, un craiovean a descoperit, când să toarne fundaţia casei, că în pământ erau o reţea de canalizare, funcţională, şi o conductă de alimentare cu apă potabilă, şi aceasta în uz. Proprietarul imobilului, Gheorghe Drăgoi, a prezentat avizul prin care Ion Popa, la acea vreme şef al Serviciului tehnic al Regiei Apa, devenită ulterior Compania de Apă „Oltenia“ SA, menţiona că nu există reţele de utilităţi ale regiei în subsol. Drăgoi plătise 5.000 de euro pe proiect şi 50.000 de euro pe materialele de construcţie, însă a fost somat să sisteze imediat lucrările, fiindcă nu poate construi peste conducte. Regia de Apă şi-a asumat vina, însă proprietarul a rămas înşelat. El a comandat un nou proiect, pe alţi bani, pentru o construcţie provizorie, care să poată fi desfiinţată rapid în cazul unei intervenţii la canalizare, renunţând fără nici o compensaţie la pierderile provocate de incompetenţa lui Ion Popa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII