16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii străzii, consiliaţi de psihologi

Copiii străzii, consiliaţi de psihologi

Copiii străzii din Deva au fost ieri identificaţi de poliţişti şi consiliaţi de psihologi, în cadrul unei acţiuni comune organizate cu ocazia zilei internaţionale ce le-a fost dedicată pe 21 martie. Poliţia şi Direcţia Judeţeană pentru Protecţia Copilului Hunedoara au ieşit în stradă, în locurile în care sunt văzuţi zilnic cerşetorii, şi i-au dus într-un centru în care sunt primiţi minorii în regim de urgenţă. „În judeţul Hunedoara nu au fost raportate cazuri de copii care trăiesc permanent în stradă şi nu întreţin relaţii cu familia, dar există unii care sunt trimişi de familie pentru a câştiga bani prin diverse munci, cerşit sau furturi. Copiii care sunt găsiţi pe stradă sunt fie redaţi familiei, care va fi monitorizată pe o perioadă nedeterminată, fie rămân într-un centru pentru minori“, au menţionat reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Hunedoara.

Numai anul trecut, asistenţii din cadrul DGASPC Hunedoara s-au ocupat de soluţionarea a 96 de sesizări privind copiii lipsiţi de supravegherea părinţilor, dintre care 47 proveneau din alte judeţe, iar 49 aveau domiciliul în judeţul Hunedoara. Dintre cei din urmă, 19 erau fugiţi de acasă.

În acest an, asistenţii au primit 19 sesizări, dintre care zece vizează copiii din alte judeţe, iar nouă sunt din Hunedoara, fiind în prezent monitorizaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS