18.4 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInvestiţii pentru renovarea grădiniţelor şi a şcolilor

Investiţii pentru renovarea grădiniţelor şi a şcolilor

Până la jumătatea anului, aproximativ 10.000.000 de lei de la bugetul local vor fi direcţionaţi către renovarea şcolilor şi grădiniţelor din Râmnicu Vâlcea. Conştient de nevoia de spaţii, dar şi de Legea învăţământului care îi va trimite pe copii la grădiniţă începând de la trei ani, primarul Mircia Gutău a promis că micuţii vor avea parte de condiţii normale, specifice vârstei lor. „Am început acest an în forţă. Până în luna iunie a acestui an avem de derulat numeroase proiecte. Majoritatea vizează renovarea a numeroase grădiniţe şi şcoli din oraş.

În această direcţie va merge o sumă însemnată de la bugetul local, aproximativ 10.000.000 de lei. Pentru că este nevoie de tot mai multe spaţii pentru copilaşi, noi estimăm că, după finalizarea lucrărilor, acestea vor fi mai multe cu 30%“, a precizat primarul Gutău.

Pentru crearea de noi spaţii, ridicarea unui etaj în plus pe construcţia deja existentă şi mansardarea par soluţiile cele mai indicate. „La Grădiniţa nr. 1 din Ostroveni, se va mai ridica un etaj şi se vor realiza mansardarea şi alte lucrări care ţin de schimbarea tocăriei. În ceea ce priveşte Liceul de Artă, suntem în faza de proiectare pentru ridicarea unui nou etaj. La solicitările profesorilor, şi la Şcoala “Take Ionescu” se vor produce schimbări semnificative. La Şcoala Generală nr. 4 se vor efectua lucrări de izolaţie exterioară şi de izolaţie termică. Şi la Grădiniţa nr. 13 au început lucrările. Sunt convins că toate aceste obiective vor fi îndeplinite până în luna iunie“, a mai spus primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS