22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcţiuni pentru prevenirea inundaţiilor

Acţiuni pentru prevenirea inundaţiilor

Ploile torenţiale care au afectat şi ieri Bănia au dus la avarierea a două maşini. Incidentele au avut loc pe strada 1 Decembrie 1918, în apropierea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj, unde o porţiune de pământ s-a surpat.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, angajaţii Companiei de Apă Oltenia sunt vinovaţi de aceste incidente. Problemele au apărut în urmă cu câteva zile când, în cartierul Brazda lui Novac, a fost avariată o conductă de apă potabilă. După ce au intervenit cu succes, reuşind să remedieze defecţiunea, muncitorii de la Companie ar fi trebuit să se ocupe de acoperirea cu pământ a porţiunii pe care interveniseră, pentru ca apoi să fie turnat asfaltul. Din cauza ploii şi pentru că pământul nu fusese bine tasat, în zona respectivă a apărut o groapă, care treptat s-a umplut cu apă.

Ghinionul a dat peste doi şoferi, care au trecut exact prin groapă, un Oltcit şi o Dacie fiind avariate destul de grav. Plata reparaţiilor va fi însă suportată de Compania de Apă Oltenia. Angajaţii societăţii au acoperit câteva minute mai târziu porţiunea afectată, şoferii putând circula fără probleme.

„Aşa se întâmplă de fiecare dată când plouă mai tare“

În cartierul Brestei, angajaţii Companiei de Apă erau mobilizaţi încă de la primele ore, pentru a ţine sub control eventualele inundaţii. Două maşini speciale trăgeau din oră în oră apa din şanţ pentru ca drumul să nu fie inundat aşa cum se întâmplase în jurul orei 7.00.

„Am desfundat canalizarea, iar acum supraveghem ca să nu se înfunde iar. Am venit de dimineaţă şi nu ne-am mişcat de lângă gura de canal. O să stăm cât va fi nevoie, chiar şi până mâine dimineaţă, dacă nu se opreşte ploaia. Lucrez de 37 de ani la Apă şi aşa se întâmplă de fiecare dată când plouă mai tare“, a spus Ilie Spânu.

Probleme au apărut pe strada Petrila şi pe Aleea II Odesa, unde mai multe beciuri fuseseră inundate, vidanjele intervenind pentru ca apa să nu pătrundă şi în case. În pericol erau şi locuinţele craiovenilor de pe strada Rândunele, unde şanţurile erau pline de apă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS