13.1 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNegocieri pentru drumul părăsit de greci

Negocieri pentru drumul părăsit de greci

Ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a declarat joi, în timpul unei vizite în judeţul Mehedinţi, că va analiza contractul cu firma grecească Prodeftiki Athena, cea care efectuează lucrări pe DN 6 pe tronsonul Filiaşi – Ciochiuţa, întrucât nu şi-a respectat termenele de execuţie.

„Contractul cu această firmă este reziliat, însă, după 15 august, a apărut un nou proprietar care a cumpărat Athena şi care şi-a exprimat deschis intenţia de a finaliza aceste lucrări. Săptămâna viitoare vom hotărî dacă vom continua să mai lucrăm cu această firmă sau nu. Practic, ea va trebui să accepte un nou plan financiar şi un act adiţional unde trebuie să achite penalităţi severe pentru întârzieri. În caz contrar, vom relua procedurile de licitaţie“, a spus ministrul.

Orban a mai declarat că în curând vor demara lucrările de reabilitare a tronsonului de drum naţional Drobeta Turnu Severin – Bahna, care va cuprinde şi realizarea centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin. În aceste condiţii, pentru doi ani circulaţia spre vestul ţării se va desfăşura foarte greu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU