22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTismana vrea apa Craiovei

Tismana vrea apa Craiovei

Autorităţile din oraşul gorjean Tismana le-au amintit omologilor din Craiova că deţin fără drept o staţie de captare a apei potabile pe terenul lor, în localitatea Izvarna, parte administrativ-teritorială a Tismanei. Primăria Tismana îi solicită municipalităţii, printr-o adresă sosită zilele trecute, să facă demersuri pentru reglementarea situaţiei juridice a staţiei, fie prin concesionarea celor opt hectare de teren pe care se află imobilele Consiliului Local Craiova, fie prin încheierea unui protocol prin care să fie determinate obligaţiile părţilor. Situaţia juridică a staţiei de la Izvarna a fost ascunsă, nu se ştie din ce motive, de ochii primarului Antonie Solomon de către foştii directori ai Regiei de Apă Craiova – Gheorghe Popescu şi Liviu Ioniţă (cel din urmă posibil viitor şef al unităţii, devenită Compania de Apă Oltenia SA).

„Nici nu ştiam că este terenul lor (al tismănenilor – n.r.). Trebuie să analizăm şi să vedem în ce mod putem colabora cu ei, fiindcă trebuie făcut ceva. Staţia noastră este pe terenul lor şi n-avem nici un contract cu ei“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.

De cealaltă parte, nici primarul Costel Buzianu nu a insistat în rezolvarea diferendului, el fiind dispus în primăvara anului 2007 să primească un ajutor din partea Regiei de Apă, constând în realizarea unor reţele de alimentare a două sate din subordinea Tismanei. „Să lăsăm deocamdată subiectul terenului. Haideţi mai bine să vă spun cum ne puteţi ajuta“, le-a spus Costel Buzianu reprezentanţilor fostei Regii de Apă. Negocierile au avut loc după venirea la regie a lui Constantin Stamatoiu, actual director al Companiei de Apă Oltenia SA. Numai că, în vreme ce distribuitorul de apă craiovean şi-a prins în buget achiziţionarea şi amplasarea în această toamnă a unor echipamente pentru realizarea reţelelor solicitate de primarul Buzianu, acesta renunţă şi intră în relaţie direct cu Consiliul Local Municipal Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU