16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirecţiei Apelor Jiu a dat noi avertismente

Direcţiei Apelor Jiu a dat noi avertismente

Pentru că nu au respectat condiţiile şi termenele de gospodărire a apelor, luna trecută, inspectorii Biroului de Inspecţie Teritorială a Apelor din cadrul Direcţiei Apelor Jiu au acordat 17 sancţiuni contravenţionale.

„Dintre acestea, 16 avertismente au fost date în judeţele Dolj, Mehedinţi şi Hunedoara atât persoanelor fizice, cât şi juridice“, a declarat Camelia Bărbuţu, purtătoarea de cuvânt a DA Jiu.

Jumătate dintre acestea au fost acordate în judeţul Dolj. Printre aceştia s-au număr•at deţinătorii Balastierei BALTA din Filiaşi, SC FELVIO PROD SRL Bucovăţ, Direcţia pentru Servicii comunale Segarcea, Primăria Băileşti, Primăria Dioşti, Primăria Daneţi. Persoanele fizice din Goicea au primit avertisment pentru că au depozitat resturile obţinute în urma procesului de fabricare a ţuicii (boasca şi cenuşa) pe malul cursului de apă Desnăţui.

Pentru că a excavat agregate minerale la o distanţă de circa 330 de metri în amonte de podul rutier de la intrarea în Drobeta Turnu Severin, fără a deţine autorizaţie de gospodărire a apelor, în judeţul Mehedinţi a fost întocmit şi un dosar penal pentru societatea SC Competent Serv SRL. „Tot în judeţul Mehedinţi, societatea SC SEVERNAV SA Drobeta Turnu Severin a primit avertisment pentru că nu a respectat termenul de a solicita autorizaţia de gospodărire a apelor la data stabilită“, a explicat Camelia Bărbuţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS