20.1 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateContractul AVAS - Ford a fost făcut public

Contractul AVAS – Ford a fost făcut public

Ford va trebui să producă peste 250.000 de automobile la fabrica din Craiova până la sfârşitul celui de-al patrulea an de investiţii. În caz contrar, va fi penalizată. Aceasta este una dintre prevederile contractului de privatizare semnat de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului şi Ford Motor Company, făcut public ieri.

Conform contractului, Ford va depune toate eforturile pentru a produce 300.000 de automobile până la sfârşitul celui de-al patrulea an de investiţii de la data finalizării contractului. Dacă nu se va conforma, producătorul american va plăti o penalizare de 25% din preţul de achiziţie a pachetului de acţiuni de la AVAS, la o producţie sub 200.000 de unităţi, sau 10% pentru o producţie între 200.000 şi 225.000 de unităţi. De asemenea, Ford va fi penalizat cu 50% din preţul plătit pentru acţiuni dacă va scădea numărul angajaţilor sub 500 şi cu 20% dacă numărul angajaţilor este mai mic de 2.500. Totodată, compania americană se obligă să facă investiţii de mediu de două milioane de euro în doi ani şi de 675 de milioane de euro în patru ani.

 

Angajaţii au locurile asigurate

 

La rândul său, AVAS se obligă să obţină din partea GM Daewoo Auto and Technology o dovadă că Daewoo România îşi va putea respecta obligaţia de a furniza piese de schimb şi de a produce sub licenţă piese de schimb pentru maşinile Daewoo aflate în circulaţie. Timp de patru ani, Ford nu va putea restrânge activitatea de bază a societăţii. De asemenea, pe aceeaşi perioadă, Ford se obligă să-i păstreze pe cei 3.900 de angajaţi de la Daewoo şi să nu vândă nici un bun în valoare mai mare de 50.000 de euro fără acordul AVAS. Autoritatea este obligată însă să cumpere de la acţionarii minoritari participaţiile acestora în termen de trei luni de la finalizarea contractului, urmând să ofere în schimb acţiuni la alte societăţi pe care le deţine în portofoliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU